Oprava tramvajové tratě na Malé straně jde do druhé etapy

Oprava tramvajové tratě na Malé straně jde do druhé etapy
Pokud bydlíte poblíž, určitě se vás týká oprava tramvajové tratě na Malé straně v úseku Klárov – Újezd. Již proběhla první etapa oprav, která skončila 16. února opravami v Letenské ulici. Nyní vstupují opravy do druhé etapy a určitě vás bude zajímat, jaké dopravní omezení je s nimi spojeno.

Co nás čeká v 2. etapě oprav tramvajové tratě?

Opravy jsou samozřejmě většinou spojeny s uzavírkami některých ulic, čemuž se nevyhneme ani v 2. etapě oprav, která probíhá od čtvrtku 16. února do soboty 4. března. Tehdy projde opravou tramvajová trať v Karmelitské ulici, která je uzavřena v obou směrech pro veškerou dopravu. Na to bude samozřejmě upozorňovat dopravní značení v Praze a dobrou zprávou je, že aktuálně je již průjezdná Letenská ulice, kde probíhaly opravy v rámci 1. etapy. S opravami je samozřejmě spojena také výluka tramvajových tratí, což zajímá nepochybně cestující MHD. Tramvaje tak musí jezdit po nových trasách, což se týká těchto tramvajových linek: 

  • Linky č. 12, 15, 20, 22, 23 a 97

  • Historická linka č. 42 

Výluka tramvajových tratí bude samozřejmě pokryta autobusovou dopravou, aby byla zajištěna přeprava osob s co nejmenším omezením oproti běžnému stavu. Po ukončení 2. etapy 4. března, bude následovat 3. etapa, která už je poslední.

V rámci 3. etapy, která je plánována od soboty 4. března do pátku 31. března, budou probíhat práce na opravě tramvajové tratě na Újezdě, s čímž souvisí, že ulice Újezd bude uzavřena v obou směrech.

Opravy na vytíženém úseku jsou nutné

Každé dopravní omezení je samozřejmě velmi nepříjemné především pro obyvatele v dané lokalitě. Důvodem oprav je zde však vysoké vytížení úseku Klárov – Újezd, který už vyžaduje nutnou výměnu kolejnic. Tento úsek je vystaven opravdu velké zátěži, protože jen v jednom směru zde projede asi 600 spojů za jediný den.

Zdroj: inzerent, komerční sdělení

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!