Cheb: Domov pro seniory SPÁLENIŠTĚ představil zrekonstruovanou administrativní část objektu

Cheb: Domov pro seniory SPÁLENIŠTĚ představil zrekonstruovanou administrativní část objektu
V Domově pro seniory SPÁLENIŠTĚ v Chebu, p. o. byla dokončena rekonstrukce administrativní části objektu. Kompletní rekonstrukcí tak došlo nejen k modernizaci a zkvalitnění péče, ale také k vytvoření podmínek odpovídajících aktuálním předpisům a normám a zároveň i ke zvelebení prostor určených pro společenské aktivity a komunitní život klientů domova.

„Po rozsáhlých úpravách ubytovací části bylo třeba se zaměřit také na část administrativní, která byla v původním stavu a její kompletní rekonstrukce tak byla naprosto nezbytná. Klienti i pracovníci domova mohou využívat moderní prostory kanceláří, jídelny, kuchyně, tělocvičny a dalších, které nyní odpovídají vybavením  a provedením 21. století. Kromě toho mají k dispozici například i nový společenský prostor a kapli. Věřím, že senioři, kteří jsou v domově ubytovaní, si budou tohoto komfortu užívat co možné nejvíce a budou se tu cítit ještě lépe. Obrovský posun vpřed a lepší podmínky pro práci nepochybně zaznamenají také zaměstnanci domova,“ uvedl radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár.  

V rámci rekonstrukce administrativní části budovy došlo k výměně rozvodů kanalizace, vody, ústředního vytápění, vzduchotechniky a elektřiny. Provedeny byly též drobné dispoziční úpravy dle potřeb klientů a zaměstnanců domova. Dále úpravy sociálního zařízení pro bezbariérové užívání, opravy omítek, podhledů a obkladů. V prostorech byly osazeny nové vnitřní dveře a provedena pokládka podlahových krytin.         

Jsem ráda, že rekonstrukce se skutečně zdařila. Nemyslím tím jen na prostory, které jsou  moderní a svou estetikou a provedením odpovídají požadavkům současné doby. Mám tím na mysli především to, že naši senioři získali důstojné prostředí, kam mohou s hrdostí přivést i své blízké. Veškeré prostory jsme vymýšleli v týmu pracovníků domova, kteří se pro zásadní změny v domově skutečně nadchli a výsledek je znát. Velké štěstí jsme měli také v dodavateli, tedy firmě D-Produkt, která vyhrála veřejnou zakázku, protože byla ochotná naslouchat našim požadavkům a přizpůsobit opravy našim představám. Ráda bych ještě připomněla, že v květnu tohoto roku jsme otevírali nově vybudovanou zahradu pro klienty. Z toho jsme měli nesmírnou radost, protože jsme byli jediným krajským domovem pro seniory, který nemohl svým obyvatelům nabídnout důstojné venkovní posezení. Po několikaletém vyjednávání o odkoupení malého pozemku za domovem s městem Cheb a s velkou podporou krajského úřadu se nám povedlo pozemek odkoupit, zkultivovat a vytvořit opravdu nádherné prostředí, kam naši senioři nesmírně rádi chodí a mohou si dát i se svými návštěvami  v malé kavárničce kávu. Vybudovali jsme i altán a prostor pod markýzou, kde si posedí naši lidé při živé muzice nebo při opékání buřtů. Součástí je i hřiště pro petanque, kde si užívají legraci při hře. Naší chloubou je kámen vzpomínek, kam lidé chodili zejména nyní v období dušiček zapalovat svíčky za své milé a vzpomínat na ty, kteří je opustili.  Myslím, že nyní může náš domov nabízet seniorům skutečně krásné prostředí, ve kterém mohou trávit smysluplně svůj život dle svých požadavků, představ a potřeb,“ doplnila ředitelka Simona Hechtová.  

Rekonstrukce probíhala v době od ledna do října letošního roku a provedla ji společnost D-Produkt, s. r. o. z Lázní Kynžvart. Celkové náklady činí téměř 16,4 miliony korun. 

Zdroj: Krajské listy

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!