Ašsko: Oprava výpadovky z Aše na Cheb přinese zdržení

Ašsko: Oprava výpadovky z Aše na Cheb přinese zdržení
Počátkem byla slavnostně zahájena modernizace silnice II/217 v tříkilometrovém úseku mezi okružní křižovatkou na Novém Žďáru a křižovatkou ulic Chebská a Okružní v Aši. Nyní bylo odborem dopravy a silničního hospodářství vydáno rozhodnutí o částečné uzavírce uvedeného úseku, které stanoví podmínky provozu na této komunikaci po dobu rekonstrukce.

Modernizace silnice bude probíhat po etapách, přičemž průjezdná bude vždy v jednom jízdním pruhu, kdy průjezd jednotlivých úseků bude řízen patřičně poučenými pracovníky zhotovitele a dále semafory. Objízdné trasy nebyly stanoveny. Ve směru na Cheb je ale řidičům doporučováno použít obchvatu města.

Částečná uzavírka byla povolena do konce příštího roku, kdy má být oprava hotova.

Podrobnosti ke stavbě:

Rekonstrukci bude provádět společnost SW-AL průtah Aš, tvořená společnostmi SWIETELSKI stavební s.r.o. a ALGON, a.s. Vítěz uspěl ve výběrovém řízení s nabídkovou cenou 136 228 169,05 korun (cena je s DPH). Jedná se o investiční akci města Aš a Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje, p. o., přičemž KSÚS bude opravovat silnici, město Aš chodníky, parkovací zálivy, veřejné osvětlení, napojení křižovatek na místní komunikace města a provede úpravy zeleně. Podíl města Aše je cca 23,3 milionu korun, podíl KSUS bude cca 112,9 miliónu korun. Stavba se uskuteční v letech 2023 a 2024.

Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši

Zdroj: Město Aš

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!