Jako v prvotřídní restauraci, tak si připadali zdravotníci na dvou covidových odděleních FN Brno, kteří dostali výborné menu od šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Pokrmy se připravovaly v zázemí restaurace v bunkru pod brněnským Špilberkem.
Michelinskému kuchaři pomáhali v kuchyni také čtyři kuchaři, kteří v době nouzového stavu nemají práci, a jejich sociální situace není jednoduchá.
Nápad odměnit zdravotníky a zároveň podpořit lidi bez práce dostal spolek AMERFO, který provozuje v Brně zážitkovou expozici v bunkru pod Špilberkem a sociální podnik Franz Kafka Špitál, kde zaměstnává osoby s hendikepem. Impulsem byla nešťastná událost, která otřásla nejen celým spolkem, proto se rozhodli dát lidem, kteří nemohou pracovat naději a možnost si přivydělat.
Šéfkuchař Marcel Ihnačák, který je členem správní rady spolku, proto společně s kuchaři z bunkru připravil jídlo pro covidové jednotky. "Chceme podpořit zdravotníky, poděkovat jim a vyzvat všechny, aby vydrželi dodržovat opatření i přes Velikonoce, aby počty nakažených nezačaly zase stoupat," řekl šéfkuchař.
Pro zdravotníky to bylo v zajeté rutině zpestření dne. "Je to něco nestandardního, a kor v takovém množství a tak vynikajíci kvalitě. Určitě to zvedne náladu, je to takový příjmený bod dne," říká jedna ze zdravotnic, která si na meníčku od šéfkuchaře pochutnala.
Zdroj: tisková zpráva, FN Brno
Zdroj foto: FN Brno
Poznámka redakce: Pokud vás baví sport, zdravý životní styl a hledáte další zajímavé články o zdraví, doporučujeme vám navštívit online magazín www.zdravetrendy.cz.
Užitečné odkazy na PDF ke stažení
- Informační leták ÚNMZ je ke stažení zde: Mám správný respirátor
- Manuál jak se chránit před koronavirem COVID19 ke stažení zde: Dezinfekce a manuál jak se chránit před koronavirem