Zastupitelé schválili navýšení rozpočtu Plzně

Zastupitelé schválili navýšení rozpočtu Plzně
Zastupitelé města Plzně schválili v pondělí 21. června rozpočtové opatření pro rok 2021 a aktualizaci Střednědobého výhledu rozpočtu města pro období 2022 – 2024.

Úpravy se týkají zejména aktualizace rozpočtu příjmů z daní. Vycházejí z nových předpokladů vývoje ekonomiky, berou ohled na dopady koronavirové krize a legislativní změny s dopadem na predikci daňových příjmů města v jednotlivých letech. V roce 2021 jsou navýšeny příjmy z daní o částku 315 milionů korun, v roce 2022 o částku 350 milionů korun. Volné bilanční zdroje byly použity zejména na krytí výpadku daňových příjmů v letech 2023 – 2024 v úhrnné výši 195 milionů korun.

„Lze konstatovat, že navrhované úpravy rozpočtu a střednědobého výhledu v oblasti daní pokryjí nad rámec zmiňovaného výpadku rovněž nové potřeby bez nutnosti zavádět opatření pro vyrovnání rozpočtové bilance, která byla uvažována v rámci původního schváleného střednědobého výhledu rozpočtu města v letech 2022 až 2024. Ekonomický úřad však i nadále bude pravidelně vyhodnocovat skutečný vývoj plnění příjmů z daní v rozpočtu Plzně a sledovat aktuální predikce Ministerstva financí České republiky a další informace týkající se vývoje ekonomiky,“ uvedl radní města David Šlouf pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!