Zájemci o pěstounskou péči jsou zváni na informační setkání

Zájemci o pěstounskou péči jsou zváni na informační setkání
Karlovarský kraj stále trápí nedostatek dlouhodobých pěstounů. Každoročně se jimi stane pouze několik rodin, přičemž dětí, které čekají v dětských domovech, jsou stovky. Pakliže přemýšlíte o tom, že byste jim chtěli pomoci, nenechte si ujít informační setkání, kde se dozvíte veškeré podrobnosti o pěstounské péči.

Zvýšit zájem o pěstounskou péči a také informovanost veřejnosti mají za cíl informační setkání, která pořádá regionální nezisková organizace Centrum pro dítě a rodinu Valika. Nejbližší akce se uskuteční již tento čtvrtek 17. října od 16 hodin v sídle centra, na adrese Nádražní 61/8, Karlovy Vary - Stará Role. Zváni jsou všichni, kteří se chtějí dozvědět například to, kdo se může stát pěstounem, pro jaké děti se hledají náhradní rodiče nebo jakou podporu získá pěstoun po přijetí dítěte do své rodiny. Se svými zkušenostmi se mimo jiné podělí i pěstoun, jenž čtyři roky vychovává chlapce.

Toto informační setkání se koná v souladu s kampaní Karlovarského kraje „Staňte se pěstounem“ a iniciativou Nadace J&T „Hledáme rodiče.“ Zájemci o pěstounskou péči mohou rovněž navštívit internetové stránky www.pestounskapecevkk.cz, kde najdou potřebné informace o této formě náhradní rodinné péče, včetně důležitých kontaktů.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!