Za nemocnými dětmi přišli zápasníci MMA, na několik oddělení přinesli dárečky, onkologicky nemocným předali finanční šek

Za nemocnými dětmi přišli zápasníci MMA, na několik oddělení přinesli dárečky, onkologicky nemocným předali finanční šek
„Pomoc můžeš i ty ..!“ tak se jmenoval projekt na podporu vážně nemocným v Dětské nemocnici FN Brno. Již po sedmé se rozdává radost a peníze dětským pacientům díky policistce Petře Deklevové, tentokrát to bylo v Brně.

Na transparentním účtu se sešlo přes 150 tisíc korun, nadaci Krtek a pěti onkologicky nemocným rodinám to předali bojovníci MMA Jiří "Denisa" Procházka, Tomáš "Robocop" Peleška, Karlos "Terminátor" Vémola a herečka Barbora Mottlová.

Ve středu 31. března odpoledne přijel před Dětskou nemocnici náklaďák dárků, knížky, hračky, výtvarné potřeby, čtečky, plyšáci, stolní hry, to všechno bylo určené pro nemocné děti na onkologii, neurologii a chirurgii. Dárky rozdávali zápasníci společně s herečkou dětem přímo na pokojích. Se svými hrdiny se tak mohl setkat i jejich velký fanoušek, který ještě před půl rokem sledoval zápas UFC z lůžka dětské onkologie. „Jsme bojovníci, jen každý na jiné frontě. Bylo příjemné se s ním setkat, že si našel čas, přijel a mohli jsme se vidět," říká Adam Holas, který se léčil s nádorem na plicích. „Já tohle moc nezvládám, sám mám tři děti. Je hezký, že pomáháme, ale není hezký vidět tyhle malé holčičky a chlapečky. Jsou to těžké příběhy. Člověk má v životě plno problémů, ale když odtud odchází, tak si říká, že to jsou malé věci," přiznal současný nejlepší český zápasník MMA Karel Vémola. „Bylo to takové radostné, tak jsem rád, že jim můžeme přinést trochu té dobré nálady, promluvit si s nima a alespoň trochu se účastnit toho uzdravování,“ doplnil zápasník Jiří Procházka.

Akce, při kterých se vážně nemocným dětem zpříjemní hospitalizace, vítá vedení nemocnice i jednotlivé kliniky.  „Neurologie má velmi těžké, až smrtící diagnózy. U nás ten stres není tak velký jako na onkologii, ale je naopak strašně chronický, protože s tou nemocí se bojuje několik desetiletí a pak pacienti umírají. Jsou u nás děti s diagnózami, jako jsou spinální muskulární atrofie nebo různé epilepsie. Jsem strašně vděčná, že organizátoři této akce pomysleli i na neurologickou kliniku, na naše velmi těžce nemocné pacienty,“ poděkovala přednostka Kliniky dětské neurologie doc. MUDr. Hana Ošlejšková, Ph.D.

„Jsem strašně rád a jsem vděčný všem, kteří se snaží dětem pobyt zpříjemnit, aby jim to tady co nejvíce připomínalo domácí prostředí, jsou to věci, které jsou určitý nadstandard, ale má to pozitivní vliv i na celkovou dobu hospitalizace a jsme tomu velice rádi. Dělá nám dobře u srdce, že stále existují lidé, kterým, není jedno osud druhých, osud dětí, které musí ležet v nemocnici, kteří s nimi spolucítí a chtějí jim ten pobyt v nemocnici zlepšit,“ doplnil za chirurgickou kliniku lékař MUDr. Vladimír Bartl, CSc.

foto: FN Brno
zdroj: tisková zpráva, FN Brno

Poznámka redakce: pokud vás baví sport, zdravý životní styl a hledáte další zajímavé články o zdraví, doporučujeme vám navštívit online magazín www.zdravetrendy.cz.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!