Vybrané střední školy budou moci pokračovat ve vzdělávací akci zaměřené na sebeobranu, kraj je finančně podpoří

Vybrané střední školy budou moci pokračovat ve vzdělávací akci zaměřené na sebeobranu, kraj je finančně podpoří
Deset středních škol zřizovaných Karlovarským krajem bude moci také ve školním roce 2023/2024 pokračovat ve vzdělávací akci #NENECHSE, která se zaměřuje na efektivní sebeobranu v praxi. Karlovarský kraj deseti vybraným školám přispěje částkou ve výši 1 milion korun.

„Jedná se o aktivitu určenou žákům středních škol, kteří se učí základní znalosti v oblasti sebeobrany a obrany proti potenciálním útočníkům. Protože je tento projekt realizován už do roku 2016 a školy o něj mají stále zájem, chceme jim umožnit i další pokračování. Vybranými školami jsou ty,  které o program projevily zájem,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.

Podpořeny budou tyto školy: Střední škola logistická Dalovice, Gymnázium Cheb, Obchodní akademie, vyšší odborná škola cestovního ruchu a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Karlovy Vary, První české gymnázium v Karlových Varech, Střední uměleckoprůmyslová škola keramická a sklářská Karlovy Vary, Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Hotelová škola Mariánské Lázně, Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně, Střední průmyslová škola Ostrov a Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov.

Každá z vybraných škol získá finanční podporu ve výši 100 tisíc korun. Vzdělávací akce je realizována Českou asociací okinawského karate a kobuda a bude probíhat na středních školách v minimálním rozsahu 80 vyučovacích hodin v rámci hodin tělesné výchovy. Tyto budou rovnoměrně rozděleny po dobu celého školního roku. Výuku povedou kvalifikovaní lektoři.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!