Vláda rozhodla o bezplatném parkování

Vláda rozhodla o bezplatném parkování
Jedním z nových opatření Vlády ČR, které právě vstoupilo v platnost a potrvá až do konce nouzového stavu, je úprava poplatků za parkování. Respektive jejich dočasné zrušení. Po dobu nouzového stavu neplatí nařízení, kterým obec vymezuje oblasti, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy.

V praxi to znamená, že řidiči dočasně nemusí platit na parkovištích s platebními automaty. V Sokolově to platí pro tyto vyznačené lokality určené k stání silničního motorového vozidla ve městě na dobu časově omezenou, nejvýše však na dobu 24 hodin v ulicích Husitská, Rooseweltova, Josefa Kajetána Tyla, Jeronýmova, Karla Havlíčka Borovského. Na těchto parkovištích se platí prostřednictvím parkovacího lístku ze samoobslužného automatu.

Dále nemusí řidiči do odvolání platit v lokalitách určených k stání silničního motorového vozidla provozovaného právnickou nebo fyzickou osobou za účelem podnikání podle zvláštního právního předpisu, která má sídlo nebo provozovnu ve vymezené oblasti města nebo k stání silničního motorového vozidla fyzické osoby, která má místo trvalého pobytu nebo je vlastníkem nemovitosti ve vymezené oblasti města. Jsou to místní komunikace v ulicích Karla Havlíčka Borovského, 5. května, nábřeží Petra Bezruče, nám. Budovatelů, Odboje na pozemku, Brněnská, Jednoty, Plzeňská a Slezská. V těchto lokalitách používají řidiči parkovací karty vydané Sokolovskou bytovou.



Zdroj: město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!