Velikonoce na Dvojce opět (ne)tradičně

Velikonoce na Dvojce opět (ne)tradičně
Dvanáctý ročník oblíbené akce „Pleteme pomlázky s Městskou policií Praha 2“ má kvůli pokračující pandemii už podruhé v řadě jinou podobu.

Stejně jako loni však malí koledníci o tento symbol Velikonoc nepřijdou. Strážníci jim upletené pomlázky zanechají u vybraných škol.

Aktuální pandemická situace pořádání veřejných akcí neumožňuje. Městská část Praha 2 ale nechce svátky jara lidem na Dvojce úplně odepřít, a tak se v pondělí 29. března na náměstí Míru pro dokreslení velikonoční atmosféry objevila velikonoční výzdoba.

Starostka Jana Černochová převzala z rukou městských strážníků pomlázky, které strážníci každoročně ve volném čase pletou pro nejmenší obyvatele. V následujících dnech pomlázky starostka a radní městské části předají tam, kde udělají radost. Například dětem ze základní a mateřské školy pro děti zdravotníků, seniorům v domě s pečovatelskou službou, do Knihovny na Vinohradech i na ploty základních škol.

„Velikonoce jsou nejvýznamnějšími křesťanskými svátky a oslavou příchodu jara. Na dvojce jsme je vždy pojímali jako tradiční možnost vzájemného setkání. Před „covidem“ probíhaly na náměstí Míru tradiční velikonoční trhy a v jejich rámci městská část pořádala Modré pondělí u Ludmily. Návštěvníkům se rozdával velikonoční mazanec a čaj, děti si mohly vyrábět velikonoční dekorace, které si buď odnesly domů, nebo jimi ozdobily nachystané břízy. Zároveň i další organizace a školy k Velikonocům vždy připravovaly mnoho doprovodných akcí. O to víc mne mrzí, že letos všichni zažíváme Velikonoce jinak. Doufáme, že se příští rok ke všem tradicím budeme moci zase vrátit a že budeme moci přivítat jaro s plnou parádou a zase společně,“ uvedla starostka Prahy 2 Jana Černochová.

Poznámka redakce: 

Užitečné odkazy na PDF ke stažení

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!