V Plzni se opět v létě uskuteční multižánrový letní Festival na ulici

V Plzni se opět v létě uskuteční multižánrový letní Festival na ulici
Město Plzeň v letech 2024–2027 opět podpoří projekt Letní kulturní festival v ulicích města Plzně, v rámci Čtyřletého dotačního programu v oblasti kultury.

Pořadatel akce, společnost Agentura Nashledanou obdrží na projekt nazvaný Festival na ulici od města celkem 8 800 000 Kč, a to na pořádání multižánrového festivalu na další čtyři roky. Poskytnutí dotace schválilo zastupitelstvo.

„Projekt bude velkou letní kulturní událostí, protože Plzeň se díky této akci stane centrem pro setkávání Plzeňanů, turistů a všech milovníků kultury, zejména hudby. Letní festivaly patří už řadu let ke kulturnímu prázdninovému programu v Plzni a pravidelně oživují centrum města. Tento festival je jedním z největších open air městských festivalů v republice a je pro veřejnost díky podpoře města Plzně zcela zdarma,“ sdělila Eliška Bartáková, radní pro oblast kultury a památkové péče.

Agentura Nashledanou tak obdrží z rozpočtu statutárního města Plzeň každý rok v letech 2024 až 2027 částku 2 200 000 Kč. Akce bude volně přístupná v ulicích Plzně a návštěvníci si budou moci poslechnout klasickou hudbu, jazz, folk, country, swing, dixieland, ska, reggae, taneční hudbu, rap, rock, punk nebo metal. V rámci doprovodného programu jsou naplánována také představení pro děti, autorská čtení, busking či výstavy současného umění.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!