V Mariánských Lázních proběhne den ukrajinské kultury

V Mariánských Lázních proběhne den ukrajinské kultury
17. 9. 2022 v hudebním pavilonu u Lesního pramene od 14.00 proběhne již podruhé Den ukrajinské kultury. Projekt se koná pod záštitou starosty Mariánských Lázní Ing. Martina Kaliny a za finanční podpory města a pořádá jej Ukrajinská iniciativa v ČR.

Návštěvníci města i občané se můžou těšit na folklorní soubor Radost z Hradce Králové, vystoupení dětí nebo ukrajinské poprockové skupiny OEL. 

V rámci programu proběhne rozhovor na téma “Začátek války. Kozacha Lopan” a bude pořádána výstava válečných plakátů od kyjevského malíře Antona Logova, jenž svým dílem reaguje na invazi Ruska do Ukrajiny. Jeho nejznámějším plakátem je Anděl vznášející se nad výbuchem, který symbolizuje Ukrajinu prožívající hrůzy války a agrese. Na výstavě bude možnost zhlédnout další vybraná díla tohoto umělce. 

Připomeňme, že občané ČR od začátku ruské invaze poslali na podporu Ukrajiny více než 4 mld. Kč. Česká vláda pak předala Ukrajině vojenské materiály za více než 3,8 mld. Kč. Od únorového začátku ruské invaze na Ukrajinu dostalo vízum v ČR více než 398.000 běženců.


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!