V centrálním obvodu proběhla akce „Ukliďme svět – ukliďme Česko!“

V centrálním obvodu proběhla akce „Ukliďme svět – ukliďme Česko!“
Dobrovolníci z organizace Nová Akropolis a skupiny pro aktivní ekologii GEA ve spolupráci s Úřady městských obvodů 2 a 3 a městskou společností Čistá Plzeň, s.r.o. uklízeli 16. dubna oblíbené pěší stezky kolem řeky Radbuzy v úseku 8 km od mostu Milénia až k Doudlevecké lávce.

„Celkem 35 dobrovolníků posbíralo během 5hodinového úklidu 120 pytlů odpadu, které zaplnily jeden a půl kontejneru. Plných sedm pytlů bylo tříděných plastů“, informuje Martina Flaitingrová z Nové Akropole Plzeň.

„Rádi jsme podpořili tuto veřejně prospěšnou akci a chtěli bychom poděkovat organizátorům a zúčastněným dobrovolníkům za jejich práci. Zvláštní ocenění za pomoc pak zasluhují děti z Dětského domova Domino v Plzni“, doplnil David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.

Pokud je i vám projekt ukliďme Česko sympatický, neváhejte a podpořte jej. Možností, jak se zapojit a přičinit se o čistší a krásnější Česko je celá řada. Podrobnosti zjistíte na webu projektu www.UklidmeCesko.cz.

Ukliďme svět, ukliďme Česko!

Ukliďme svět, ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky. Jejím cílem je využít různé úklidové prostředky, užitečnou úklidovou techniku, případně také úklidové vozíky a poprat se s nelegálně vzniklými černými skládkami a nepořádkem. Společně v sobotu 16. dubna.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!