Údolí: Pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu

Údolí: Pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu
O tom, že alkohol za volant nepatří, se přesvědčil třiačtyřicetiletý muž ze Sokolovska. Dne 13. června tohoto roku jeho odpolední jízda skončila dopravní nehodou, při které bohužel došlo ke zranění jedné osoby. V Údolí, na silnici II. třídy č. 2019, ve směru od Horního Slavkova na Loket při projíždění pravotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a měl přejet se svým vozidlem tovární značky Ford do protisměru. Zde se následně střetl s právě projíždějícím automobilem zn. Renault.

Jeho řidič utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice a které si posléze vyžádalo pracovní neschopnost. Policisté s třiačtyřicetiletým mužem provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,80 promile alkoholu. Dále se na výzvu policistů podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, kdy rozborem byla zjištěna hladina alkoholu v krvi ve výši 2,02 g/kg.

Způsobená celková škoda při dopravní nehodě byla předběžně odhadnuta na téměř 100 tisíc korun.

Dopravní policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.

nprap. Eva Valtová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!