Tříkrálová sbírka 2021

Tříkrálová sbírka 2021
Tříkrálová sbírka v lednu proběhne a dokonce bude o 10 dnů delší. Jakou přesně formou to bude, záleží na vývoji epidemiologické situace.

"Epidemie bude na stejné úrovni, nebo se bude situace zlepšovat, pak bychom za dodržování zvýšených hygienických opatření při koledování, ale i všech ostatních činnostech souvisejících se sbírkou, mohli koledovat. Koledníci budou mít roušky a s sebou desinfekci, nebudou vstupovat přímo do domácností, úřadů, zařízení a budou zpívat s dostatečným odstupem od dárce. Všem koledníkům doporučíme mít u sebe mobil s nainstalovanou aplikací e-rouška," uvedla pastorační asistentka Ing. Eva Kolafová.

V případě, že se situace zhorší, je možné, že se lokálně nebo celorepublikově koledovat vůbec nebude. V tom případě bude zřízena tak zvaná Virtuální kasička, což bude účet, kam dárci budou moci poslat svůj příspěvek. Aktuální informace lze nalézt na farnostcheb.cz/trikralovka.

"Jak bude Tříkrálová sbírka 2021 vypadat, Vás budeme včas informovat, ale v každém případě Vás prosíme o dobrovolnickou podporu přímým zapojením do eventuálního koledování i o finanční podporu, která bude také pro příští rok velmi potřeba," uvedla dále Kolafová.

A jaký je pro rok 2021 záměr?
40% z místního podílu je určeno na finanční podporu služby Hospice Sv. Jiří o. p. s., kde je Farní charita Cheb jednou ze zakládajících osob a má skrze ředitelku farní charity a chebského faráře zastoupení ve správní radě.

35% z místního podílu jde na rozvoj služeb Farní charity Cheb, a to včetně jejich materiálního, personálního, administrativního a finančního zabezpečení. Služby a projekty Farní charity Cheb zahrnují činnost Dobrovolnického centra, návštěvní služby pro nemocné a seniory, kontaktní místo, podporu vzájemné komunitní výpomoci a podporu lidi v akutní nouzi.

20% z místního podílu je vyčleněno na zabezpečení služeb Diecézní charity Plzeň v Chebu zaměřených na službu lidem bez přístřeší. Služby a projekty DCHP v Chebu zahrnují poskytování prostor k přespání lidem v akutní nouzi, možnost se osprchovat, vzít si suché a čisté oblečení ze zásob, vyprat či uvařit si, poskytování sociálního a právního poradenství a finanční výpomoc pro mimořádné situace. Klienti těchto služeb mají tedy možnost získat nejen základní materiální, informační, psychickou a duchovní pomoc, ale také v odůvodněných případech pomoc finanční.

5 % z místního podílu bude darován rodině Radečka Neuschla z Křižovatky na Chebsku, který trpí nemocí motýlích křídel. Za poetickým názvem se skrývá onemocnění, při kterém člověku sebemenší dotyk způsobuje na těle bolestivé puchýře a otevřené rány. Péče o tak nemocné dítě je pro rodinu nejen psychicky, ale i velmi finančně náročná. Nejen proto, že je třeba používat speciální léky, masti a obvazový materiál, ale kvůli ranám na sliznici si nemoc diktuje i zvláštní stravu, která se musí pečlivě rozmixovat.

"Děkujeme Vám všem, kteří nás podporujete," poděkovala Ing. Eva Kolafová.


Zdroj: město Cheb


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!