Třetí festival nabízí ještě několik volných míst v tvůrčích dílnách. Vyberte si tu svou

Třetí festival nabízí ještě několik volných míst v tvůrčích dílnách. Vyberte si tu svou
Páteční a sobotní Třetí festival, který je určen nejen seniorům a jenž hostí plzeňské centrum Totem, nabízí ještě volná místa ve workshopech.

dopolední workshopy

Základy opravdového fotografování, aneb nebojme se zrcadlovky

Ovládáte základní nastavení fotoaparátu? Znáte souvislosti mezi clonou, časem a citlivostí? Víte jak rozostřit pozadí na fotografii? Umíte zachytit rychlý pohyb? Tohle všechno a mnohem více vás naučí Libor Nesvadba.

Upleť  alebo uháčkuj štvorec aneb Pomozme společně dětem z Jihoafrické republiky.

Na dopolední zajímavé dílně vás seznámí s projektem, do kterého se zapojili účastníci festivalu ze Slovenska - z Bánské Bystrice. Vítán je každý, kdo rád plete či háčkuje, nebo se to chce naučit. Každý může přispět k upletení části přikrývky, která zahřeje děti v Jihoafrické republice.

.         bylinková rozprávkáreň - divadlo, písničky (kapacita 10 lidí)

Bylinková rozprávkáreň

Vezměte svá vnoučata do TOTEMu a přijďte na program připravený festivalovými účastníky ze slovenských Košic na bylinkové pohádky, tvoření, pohybovou aktivitu a zpěv. Workshop je vhodný pro děti 1. stupně základní školy. I bez vnoučat jste vítáni.

Háčkované dutinky

Pro milovnice ručních prací, které baví háčkování a práce s korálky, se nabízí workshop,  na kterém se naučíte háčkované dutinky. Tato krásná ozdoba rozzáří každou ženu a je jedinečným doplňkem. Kurzem Vás provede lektorka Václava Koupilková.

Odpolední workshopy a vycházky

Bylinkové octy do kuchyně.

Nejdříve společně ozdobí lahvičky, a pak využijeme bylinky z TOTEMové zahrady a vyrobí si úžasný ocet do kuchyně.

Háčkované dutinky

Pro milovnice ručních prací, které baví háčkování a práce s korálky, nabízíme workshop, na kterém se naučíte háčkované dutinky. Tato krásná ozdoba rozzáří každou ženu a je jedinečným doplňkem. Kurzem Vás provede lektorka Václava Koupilková


řetí festival 2015 - mezinárodní setkání aktivních seniorů mezigeneračním centru TOTEM-RDC

9.10. - 10.10. 2015 v Plzni

 Že senioři jsou "in", to dokládá i letošní ročník tzv. Třetího festivalu. Co že to je? No, přece dva dny, kdy každý senior, jako jednotlivec nebo i v partě s dalšími, může ukázat, čím se baví a co umí. Tedy - na festivalu třetího věku.

Ten se koná v Plzni 9. - 10. 10. 2015 v mezigeneračním centru TOTEM-RDC na Kaznějovské 51 v Plzni, tedy ve vlastní budově centra! To nám umožní naplno a bez omezení předvést vše, co se mezi seniory u nás, na Slovensku či v Německu děje v oblasti kulturních aktivit věnují, na poli hudebním, výtvarném, divadelní m i dalších. Navzájem se můžete na festivalu nejen povzbudit, potěšit, ale i inspirovat.

Komponovaný večer, kdy přihlášení předvedou, co umějí, začíná 9. 10. 2015 od 17:00.

S tancem vystoupí Hanka, zpěv s tanci předvede dále Slunečnice, všem zahraje naše Seniorkapela, posléze přijde ochutnávka Tance s vůní orientu, vystoupí přátelé z Regensburgu , zahrají naši Oldboys, uvidíme ochutnávku ze zcela nového divadelního představení TOTEMového souboru Světlonož(s)ky, vystoupí hosté z Velké Dobré, TOTEMový JAMÁČEK doprovodí tanec Hanky a jako třešinka na dortu se objeví latinskoamerické vášnivé tance souboru ADETO.

Poté přijde čas na společenský večer od 20:00, k tanci a poslechu zahraje TOTEMová Seniorkapela. Při ní je možné nejen posedět a povídat si, ale také tancovat.

Sobota 10. 10. 2015 se ponese ve znamení workshopů a vycházek.

Úplně na začátku bude vylosována soutěž, vyhlášená v rámci aktuální TOTEMOVé výstavy 52 týdnů. Ti, kdo hádali témata dvou vystavených fotografií bez popisek, se dozví výsledek již v  9:30.

Workshopy  se konají mezi 10:00 - 12:00, následuje hodinová pauza na oběd, kdy přijde také čas prezentace projektu Von z kruhu. Workshopy  pokračují od 13:00 do 15:00. Festival bude zakončen v  15:30.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!