Totem rozšíří své aktivity do plzeňského třetího a čtvrtého obvodu

Totem rozšíří své aktivity do plzeňského třetího a čtvrtého obvodu
Na rozšíření jedinečných aktivit Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM v městském obvodě Plzeň 3 a Plzeň 4 přispěje město Plzeň.

Zastupitelé schválili poskytnutí individuální dotace z rozpočtu Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně ve výši 2,7 milionu korun na služby pod značkou TOTEM – Místo SETKÁVÁNÍ SE. Důraz je kladen především na aktivizaci seniorů a mezigenerační propojování.

TOTEM otevřel své další pobočky na Doubravce a na Nové Hospodě vloni na jaře. „Organizace by chtěla i občanům v daných obvodech nabídnout místo, kde probíhají jak celoroční kurzy a kluby zacílené na seniory, mezigenerační propojování, rodiče na rodičovské dovolené, tak i jednorázové akce, ale i prostor pro neformální setkávání seniorů, maminek, prostor pro poradenství, pro mezigenerační komunitní projekty, podporu dobrovolnictví a občanskou angažovanost,“ vysvětlila náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

„V loňském roce obě pobočky pracovaly na vytváření a budování klientské základny, zvyšování povědomí o fungování TOTEMu v nových lokalitách. Mapovaly zájem nejen seniorů o programy a průběžně nabídku utvářely dle specifik obou městských obvodů. Na obou pobočkách již realizovaly mezigenerační projekty a aktivity jako jsou Náhradní babička, budování spolupráce s mateřskými i základními školami a vytvářely si lektorské týmy,“ popsala činnosti náměstkyně Eliška Bartáková.

TOTEM Doubravka pro své činnosti využívá prostory Obvodní knihovny Doubravka, OD Centrum, Gymnázia Luďka Pika a TJ Sokola Doubravka. Na Nové Hospodě se scházeli zájemci v TJ Sokol Nová Hospoda. V závěru roku se organizaci podařilo získat do pronájmu místnost jako klubovnu pro část aktivit.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!