Tlučná, Postřekov a Holýšov dostanou dotace na opravy

Tlučná, Postřekov a Holýšov dostanou dotace na opravy
Rada Plzeňského kraje poskytne individuální investiční účelovou dotaci těmto obcím.

Tlučná - dotaci ve výši 2 mil. korun na akci „Generální rekonstrukce Lékařského domu Tlučná“. Dotací přispěje Plzeňský kraj k vytvoření moderního bezbariérového objektu se zubní ordinací s čekárnou a zázemím, s ordinací dětského lékaře s příslušenstvím a zázemím a s ordinací praktického lékaře. Součástí akce je vybudování 14 parkovacích míst (z toho 2 pro ZTP) a rampy pro bezbariérový vstup do objektu. Celkové předpokládané náklady činí 15 mil. korun.

Postřekov – dotaci ve výši 3 mil. korun  na akci „Rekonstrukce stravovacího pavilonu ZŠ Postřekov.“ Z důvodu celkového nevyhovujícího stavu budovy obec připravuje od roku 2013 její kompletní rekonstrukci, náklady jsou odhadovány na 88 mil. Kč. Současná dotace bude použita na rekonstrukci stravovacího pavilonu.

Holýšov – dotaci ve výši 3 mil. korun na akci „Rekonstrukce silničního mostu ev. č. 0264-2 přes řeku Radbuzu v Holýšově - II. etapa“.

Dotace bude použita na opravu masivního zatékání do nosné konstrukce mostu z důvodu zajištění bezpečnosti provozu. Předpokládané náklady II. etapy činí 17.644.258,04 Kč. Poskytnutí dotací musí schválit Zastupitelstvo Plzeňského kraje.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!