Titul Pečovatelka roku 2022 získala Praha 2

Titul Pečovatelka roku 2022 získala Praha 2
Druhá městská část získala další prestižní ocenění.

Titul PEČOVATELKA ROKU 2022 obdržela Kateřina Přibylová z Domova seniorů Máchova v kategorii Sociální pracovník. Domov seniorů v Máchově ulici je součástí Centra sociálních služeb Praha 2 a je jedním z nejlepších v zemi.

Výsledky 10. ročníku celostátní soutěže Národní cena sociálních služeb PEČOVATEL/KA ROKU byly slavnostně vyhlášeny v úterý odpoledne v historických prostorách Novoměstské radnice.

K ocenění Kateřině Přibylové pogratulovala také starostka Prahy 2 Alexandra Udženija, která má sociální oblast ve své gesci. „Mám velkou radost. Je to již poněkolikáté v posledních letech, kdy naše Centrum sociálních služeb prestižní ocenění získalo. Domov seniorů Máchova je zároveň obhájcem pětihvězdičkového titulu Značka kvality. Všechny tyto úspěchy svědčí o tom, že v našem dvojkovém centru pracují šikovní a obětaví lidé, kteří mají chuť pomáhat ostatním, a městská část se jim k tomu snaží vytvářet ty nejlepší podmínky,“ zdůraznila starostka Alexandra Udženija.

„Naši kolegyni jsme nominovali pro její odborné, a především lidské kvality. Je dlouholetou součástí a oporou našeho týmu. Mám velkou radost, že právě ona tuto prestižní cenu získala a tímto individuálním úspěchem rozšířila ocenění, která za naše služby získáváme. Děkuji Kateřině, i všem ostatním kolegům za to, že tvoří prostředí, ve kterém můžeme poskytovat služby na vysoké úrovni.“ říká Martina Polanská, ředitelka Centra sociálních služeb Praha 2.

Právě v komplexnosti širokého spektra poskytovaných sociálních služeb je Praha 2 výjimečná.

Titul nemíří do Centra sociálních služeb Praha 2 poprvé. V roce 2015 získalo centrum tituly Pečovatelka roku v kategorii ambulantní sociální služby – denní stacionář a v kategorii pobytové sociální služby. O dva roky později, v roce 2017, pak titul Pečovatelka roku v kategorii pobytových sociálních služeb získala vedoucí přímé péče z Domova seniorů Máchova. Centrum sociálních služeb Praha 2 je držitelem nejen individuálních ocenění, ale i ocenění kvality poskytovaných služeb. Pět hvězdiček v rámci ocenění Značka kvality v minulých letech získaly oba domovy seniorů i pečovatelská služba, která tohoto úspěchu dosáhla vůbec jako první v Praze.

Sociální zařízení druhé městské části tak znovu potvrdila svoji špičkovou úroveň, kde se klientům dostává kvalitních odborných služeb i individuálního přístupu ze strany ošetřovatelek. Zřizovatelem je městská část Praha 2, která na jejich provoz významnou měrou přispívá.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!