Soutěž krajské knihovny Přečti a maluj zná své vítěze

Soutěž krajské knihovny Přečti a maluj zná své vítěze
První kolo výtvarné soutěže „Přečti a namaluj,“ kterou vyhlásila Krajská knihovna Karlovy Vary, již má své vítěze. Těmi se stali autoři těch nejzdařilejších výtvarných prací. V nich měli mladí čtenáři zachytit hlavního hrdinu předem stanovených knih, jež měli přečíst a následně je ztvárnit podle svých představ.

Soutěž byla rozdělena do dvou kategorií, a to podle věku čtenářů. Mladší děti (6 -10 let) malovaly hlavní postavu z knihy Z deníku kocoura Modroočka. V této kategorii se stal vítězem Nikolas Kamenár, druhé místo obsadil Tobiáš Sára a třetí místo získala Anna Hrušková.

Starší děti ve věku od 11 do 15 let měly za úkol ztvárnit hlavní postavu z knihy Karlík a továrna na čokoládu. První místo získala Adéla Fialová, druhé místo Alexandra Babičová, třetí místo nebylo uděleno. Všichni výherci se mohou těšit na knihu a drobné dárky.

O této soutěži jsme vás informovali zde.

Soutěž nyní pokračuje vyhlášením dalšího kola.

„Ve druhém kole budou děti od 6 do 10 let číst knížku Aleny Mornštajnové Strašidýlko Sáša, dětem od 11 do 15 let jsme vybrali knihu Vojtěcha Matochy Prašina,“ říká autorka soutěže Martina Plechová.

Malí čtenáři si ke ztvárnění hlavního hrdiny mohou vybrat jakoukoli výtvarnou techniku. Své dílo pak mohou ofotit nebo naskenovat a zaslat na email plechova@knihovnakv.cz, případně zaslat poštou na adresu Krajské knihovny Karlovy Vary nebo přinést osobně do dětského oddělení.

„Nejlepší díla pak využijeme na výzdobu dětského oddělení krajské knihovny,“ dodala Martina Plechová.

Zájemci mohou zasílat své práce od soboty 1. května 2021 do úterý 31. srpna 2021.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!