Sokolovsko: Zpronevěřil 33 tisíc

Sokolovsko: Zpronevěřil 33 tisíc
Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 25letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry. Ten se měl takového protiprávního jednání dopustit v období od ledna do února tohoto roku jako rozvozce u jedné přepravní společnosti.

Obviněný muž měl v uvedeném období doručit adresátům jejich zásilky, za které si od nich převzal dobírkovou částku v celkové výši kolem 60 tisíc korun. Svému zaměstnavateli měl však vyúčtovat a předat pouze necelou polovinu peněz. Zbylou částku si měl poté ponechat pro vlastní potřebu a tím se neoprávněně obohatit o téměř 33 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí obviněnému až dvouletý pobyt ve vězení.

Zpronevěry se měl dopustit také 46letý muž z Karlovarska. Na základě písemné smlouvy o provedení díla si převzal od o dva roky mladšího muže finanční hotovost ve výši kolem 8 tisíc korun. Z peněz měl zakoupit materiál a poté provést domluvené práce. I přes opakované urgence tak neučinil a zálohu poškozenému nevrátil. Policisté z Obvodního oddělení Bečov nad Teplou mu sdělili podezření ze spáchání přečinu zpronevěry. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejný trestný čin odsouzen. V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Eva Valtová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!