Sokolovsko: Vloupal se do chatek

Sokolovsko: Vloupal se do chatek
Vyhlášený nouzový stav zřejmě nic neříká jednatřicetiletému muži ze Sokolovska. Ten měl koncem března s další osobou násilně vniknout do rekreační chatky na Sokolovsku. Po prohledání nemovitosti měl odcizit různé věci. Jednalo se například o nářadí, stolní hru či láhev alkoholu

Lapkovi to zřejmě nestačilo a ještě toho dne se měl vloupat do další chaty. Zde však nebyl úspěšný. Při jeho lupu byl vyrušen majiteli, a proto z místa utekl pryč. Díky skvělé práci psovoda a jeho služebního psa byla nedaleko nalezena taška s odcizenými věcmi, kterou při svém útěku muž zahodil. 

V páchání trestné činnosti však není žádným nováčkem. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejný čin potrestán Okresním soudem v Chebu. Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zločinu krádež a přečinu porušování domovní svobody.

V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového jednání dopustil mimo jiné v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Eva Valtová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!