Sokolov: Z pokladny odcizil 11 tisíc

Sokolov: Z pokladny odcizil 11 tisíc
Pětadvacetiletý cizinec měl ve čtvrtek 29. dubna letošního roku přijít v odpoledních hodinách do jedné z restaurací v Sokolově, která v současné době provozuje tzv. okénkový prodej. Po chvíli měl cizinec využít toho, že všichni zaměstnanci se zrovna nacházeli v kuchyni. Měl tak přistoupit k pokladně, kterou měl otevřít a odcizit z ní přibližně 11 tisíc korun. Následně měl z místa utéct.

Otevřené pokladny, chybějících peněz a utíkajícího muže si ale zaměstnanci restaurace okamžitě všimli a přivolali policejní hlídku, které muže popsali. Zároveň se dvojice zaměstnanců za cizincem vydala. Pětadvacetiletý cizinec se měl o několik ulic dál uschovat v neobydleném domě. Policejní hlídka z Obvodního oddělení Sokolov – města po příjezdu policejního psovoda se služebním psem do domu vstoupila. Po prohledání několika místností nalezli policisté hledaného muže, kterého zadrželi a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Policisté z obvodního oddělení Sokolov – město cizinci sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Okresním soudem v Sokolově mu byl následně uložen trest odnětí svobody s podmíněným odkladem. Zároveň mu byl uložen trest 30 měsíců zákazu pobytu na území České republiky.

nprap. Jakub Kopřiva

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!