Sokolov: Tenistka Vondroušová pomohla nemocným dětem

Sokolov: Tenistka Vondroušová pomohla nemocným dětem
Světová tenistka a sokolovská rodačka Markéta Vondroušová, která se sportem v Sokolově začínala, zakoupila několik speciálních přístrojů pro dětské oddělení sokolovské nemocnice. Osobně je předala primářce MUDr. Janě Kurcové, přítomna byla také starostka města Renata Oulehlová. Přístroje dodané společností MR Diagnostic jsou určeny pro léčbu respiračních onemocnění a mají hodnotu téměř 400 000 korun.

Přestože Markéta po většinu roku cestuje po turnajích, na svůj rodný Sokolov nezapomíná. Před rokem si ve svém zaplněném kalendáři našla chvilku, aby se zúčastnila otevření nového zázemí sokolovského tenisového klubu, které pro něj vybudovalo město. A téměř na den přesně se po roce vrátila s darem pro nemocné děti. Doprovázela ji přitom maminka a obě potvrdily, že si samy prošly covidem. I proto chtěla Markéta pomoci tam, kde to bude nejvíce třeba. A podle jejích slov bylo dětské oddělení sokolovské nemocnice jasná volba. Za částku, kterou Markéta poskytla, získalo přístrojů hned několik. Podle primářky MUDr. Kurcové je tato pomoc více než vítaná a moc za ní děkuje.

„Nemám k tomu slov. Markéta je i přes dosažené úspěchy velmi skromná a obětavá, což opět prokázala. Sama ze své vůle se rozhodla takto pomoci a jsme ji vděční za to, že na svůj Sokolov nezapomíná,“ poznamenala starostka Renata Oulehlová.


Zdroj: město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!