Sokolov: Stát prodal městu budovu bývalé hygieny za 20 milionů (TV Západ)

Sokolov: Stát prodal městu budovu bývalé hygieny za 20 milionů (TV Západ)
Město Sokolov koupilo několikapatrovou budovu bývalé hygienické stanice v Chelčického ulici za 20 milionů korun patřící státu. Završilo se tak úsilí nabýt toto opuštěné stavení, aby přímo v centru nevzniklo problémové místo.

"Když jsme se dozvěděli, že bývala hygienická stanice okresní půjde do dražby, tak jsme se, popravdě, hodně vyděsili, protože Sokolov má problémy s lidmi, kteří vydělávají na těch nejchudších. Takže jsme se báli, aby to někdo nekoupil a neudělal z toho ubytovnu, kde bude ubytovávat lidi, kteří jsou nějakým způsobem donuceni takto žít," uvedl ke koupi starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Pro případnou ubytovnu by dům byl téměř ideální, kupec by nemusel výrazněji investovat. 

"Ta budova má několik pater, kde jsou na každém patře, v pravé i v levé části, společné sprchy, společné toalety a mnoho bývalých kanceláří, ale dnes by se z toho daly opravdu luxusně udělat pokoje," potvrdila starostka.

Město nemuselo jít do aukce, stát nakonec svolil k přímému prodeji. Sokolov také není vázaný budovu provozovat s konkrétním určením. 

"Všechno záleželo na tom složitém vyjednávání, kde původně jsme se museli zavázat k desetileté udržitelnosti, museli jsme mít projekt, který je opravdu vypracován, ale naštěstí se povedlo to odkoupit bez nějakých závazků, protože zvláště v dnešní době, kdy ty ceny všech komodit jdou nahoru, stavební materiály jsou drahé, tak nás nenutí, abychom okamžitě začali s nějakou rekonstrukcí," dodala Oulehlová. 

Koupí domu město navíc získá bonus pro právě rekonstruovaný vedlejší dům, který bude možné napojit na výměník v koupené budově. O využití domu se povede v Sokolově diskuse a o konečné podobě rozhodne až nové Zastupitelstvo, které vzejde z podzimních komunálních voleb.  

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!