Sokolov: Služba Taxiodpad vás zbaví rozměrných věcí (TV Západ)

Sokolov: Služba Taxiodpad vás zbaví rozměrných věcí (TV Západ)
Nynější podzimní omezení kvůli covidu využívá řada lidí mimo jiné k údržbě nebo renovaci svých obydlí. Odkládání již nepotřebných rozměrných věcí, například nábytku či elektrospotřebičů, k popelnicím je ale přestupek a hříšníkům hrozí vysoké pokuty. Města mají pro podobný odpad zřízené Sběrné dvory. Ten v Sokolově navíc nabízí službu Taxiodpad.

„Občané zavolají na naše středisko odpadů a objednají si vývoz na konkrétní datum. Naši pracovníci v ten konkrétní čas a datum sjedou na stanovenou adresu. Samozřejmě je tam za to poplatek. Pro občany města Sokolov je to 100 korun na jeden kus nábytku do váhy 100 kilo. Naše služba je výhradně poskytována jen co se týče odvozu odpadu, a to z toho důvodu, že jsme zaznamenali, že ne každý občan má možnost odpad odvézt. Po dohodě jsme schopni ten nábytek snést. Je to velice individuální a samozřejmě jsou za to příplatky. Co se týče váhy, jsme schopni nábytek převážit u nás na sběrném dvoře,“ popsal Josef Düringer, zástupce jednatele společnosti SOTES.

Služby „TAXIODPAD“ nelze využít pro odvoz nebezpečného odpadu, směsného komunálního odpadu, stavebního odpadu (bytové jádro, okna apod.), automobilových dílů včetně pneumatik a bioodpadu. Naopak nábytek, elektrospotřebiče, koberce, lina nebo sanitární předměty ukládat lze. Přivézt je mohou lidé v pracovní době i sami. 

„Určitě může dorazit do sběrného dvora. Podmínka je mít s sebou občanský průkaz, kde se prokáže, že je občanem města Sokolov. V případě, že je to občan města Sokolov, tak uložení na sběrném dvoře má do určité váhy zdarma, nad stanovenou váhu je tam opět poplatek,“ dodal Düringer. 

Odpad je svážen na základě objednávky předem, a to v pracovním týdnu od 7 do 15 hodin. Objednat službu "TAXIODPAD" lze na číslech 359 808 452 nebo 725 729 459.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!