Sokolov: Šesťáci uspěli v odpadové soutěži

Sokolov: Šesťáci uspěli v odpadové soutěži
Druhé místo obsadil kolektiv 6. A ze Základní školy Křižíkova v letošním ročníku krajské soutěže Hrajeme si s odpady. Vyhlásila ji společnost EKO-KOM společně s odborem životního prostředí Krajského úřadu Karlovarského kraje.

Kromě výborného umístění získali šesťáci i výhru podle vlastního výběru v hodnotě 4 000 korun. Úkolem bylo vytvořit z odpadového materiálu prostorový výrobek na dané téma, letos jím byla Krajina plná života.

Všechny třídy z druhého stupně zhotovily krásné výrobky, ať už šlo o práce celých tříd, či vytvořené v rámci menších skupin. S přípravami do soutěže pomáhala většině tříd Mgr. Gabriela Vodárková, třídě 8. B také pan učitel Ing. Jiří Horák. Ti poskytli zejména cenné rady, vlastní realizaci však nechali na žácích samotných. Školním kolem soutěže prošlo 14 nádherných výrobků, které byly odvezeny na krajský úřad, kde soutěž proběhla.

Zbylé výrobky rozhodně neskončily v koši nebo ve skříni, dodnes z nich je vytvořena výstava ve společném prostoru spojovací chodby mezi prvním a druhým stupněm. Po návratu soutěžních výrobků bude výstava aktualizována a doplněna i o ně.

Zdroj: Město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!