Sokolov: První etapa oprav Slovenské začne za pár měsíců (TV Západ)

Sokolov: První etapa oprav Slovenské začne za pár měsíců (TV Západ)
Dlouholeté plány na opravu Slovenské ulice v Sokolově dostanou v příštím roce konkrétní podobu. První etapa oprav by měla vyjít na 8,5 milionu korun.

"První etapou rozumíme úsek mezi koupalištěm a mezi restaurací U smrku, je to kousek před tím velkým parkovištěm, kde nechávají auta většinou ti, kteří jdou na Baník se podívat nebo do Zverimexu nebo bydlí v okolí, takže to je ta první etapa. Druhá etapa, která volně navazuje, a ulice Slovenská pokračuje až po tu velkou křižovatku až směrem k nemocnici částečně, tak tu bychom, pokud to finanční podmínky dovolí, realizovali v roce 2023," popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Oprava bude zahrnovat výměnu povrchů komunikace, novou dešťovou kanalizaci a chodníky. Samotná první etapa bude rozdělena do dvou částí. 

"Protože ta realizace, časová, je docela složitější z toho pohledu, že nám přesahuje letní období, tzn. že zakázku začneme ještě v zimních nebo brzkých jarních měsících, nicméně předpokládáme, že hotovo bychom chtěli mít na podzim roku 2022, což nám přesahuje letní sezónu a já už jsem zmiňoval, že začínáme u koupaliště sokolovského městského, takže chceme udělat všechno pro to, abychom co nejméně omezili právě provoz. Já doufám, že léto bude natolik příznivé, že dnů pro koupání bude co nejvíce, a pak samozřejmě je i v zájmu města, protože koupaliště patří nám a i ty tržby jsou velkou částí příjmu Sokolovské bytové, tzn. provozovatele koupaliště, tak chceme co nejvíce zlehčit návštěvníkům," dodal Picka. 

Křižovatka u koupaliště by měla v začátku sezóny být už hotová a průjezdná, aby návštěvníci měli bezproblémový příjezd a mohli využít parkoviště.  

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!