Sokolov: Prosba transfúzního oddělení - přijďte darovat plazmu

Sokolov: Prosba transfúzního oddělení - přijďte darovat plazmu
"Prosíme muže (bez transfuze v anamnéze) a ženy (bez těhotenství a transfuze v anamnéze - čili ženy, které nebyly nikdy těhotné) vyléčené z Covidu-19, aby přišli darovat plazmu," uvádí na svých facebookových stránkách Transfúzní oddělení - Dárcovské centrum Nemocnice Sokolov.

"Pouze ti, kteří prodělali onemocnění Covid-19 se středním nebo těžkým průběhem, bez nutnosti hospitalizace. Pokud jste ve věku 18-65 let, v dobrém zdravotním stavu, bez závažnějšího chronického onemocnění, které vyžaduje trvalou medikaci a jste ochotni darovat plazmu na výrobu rekonvalescentní plazmy pro pacienty s koronavirem, přihlaste se, prosím, na transfuzním oddělení tel. 352 520 108 po-pá 7:00-15:00, nebo e-mailem na stepanka.biskova@nemocnicesokolov.cz," uvádí dále.

"Nejprve Vám bude odebrán vzorek krve na vyšetření hladiny protilátek proti koronaviru a při zjištění dostatečného titru, Vás naši pracovníci budou kontaktovat, aby se s Vámi domluvili na dalším postupu a termínu samotného odběru plazmy," vysvětlují pracovníci transfúzního oddělení.


Zdroj: fb Transfúzní oddělení - Dárcovské centrum Nemocnice Sokolov.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!