Sokolov: Parcely v Roháčově jsou dokončeny, další se chystají (TV Západ)

Sokolov: Parcely v Roháčově jsou dokončeny, další se chystají (TV Západ)
V současné době se v Sokolově dokončuje předání 11 stavebních parcel, které město bude nabízet zájemcům o individuální výstavbu.

"My jsme zvažovali několik způsobů. Vím, že v některých městech je např. elektronická aukce. Nám se ale nejvíce osvědčilo, jak to bývá, že sem přijdou nabídky. Samozřejmě nějakou představu o základní ceně, pod kterou nemůžeme jít, tak budeme mít, udělá nám ji znalecký posudek. A pak na každou parcelu přijdou nabídky, my nabídku, kolik jsou dotyční ochotni dát za metr čtvereční, pak budeme vyhodnocovat podle nabízené ceny," uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Dalších několik parcel město chystá jen nedaleko odsud.

"Plánujeme 5 pozemků, a to by mohlo být také v dohledné době. Je to ulice Vítězná za bývalým Automotoklubem, tzn. v centru města. Věříme, že o tyto pozemky bude také velký zájem. Největší akce nás ale čeká. Již na tom projektově začínáme pracovat. Je to oblast Jižního lomu. Možná Sokolováci a návštěvníci tuto oblast budou znát, protože se tam konaly závody Bahňák – velice oblíbený závod. Tak v tomto prostoru chystáme zhruba padesát parcel," přiblížil místostarosta. 

Město také hodlá směnit pozemky u areálu SOTESu směrem na Dolní Rychnov u areálu stavebnin. 

"Žadatelka se obrátila na město Sokolov, zda by město ty tři pozemky, které nevyužíváme, naopak ona by si je využívala např. pro parkování zákazníků, tak, zda je město neprodá. To byla první nabídka. Nechali jsme si udělat ocenění těchto pozemků. Domluvili jsme se, že bychom to vyvěsili jako záměr prodeje. Nicméně pak přišla ještě nabídka na směnu pozemků. Dotyčná paní nám nabízí pozemek, který sousedí se spol. SOTES. Je to u silnice, kde jsou i inkubátory. Nabízela, že by pozemky směnila a pak na základě odhadů by muselo dojít k vyrovnání ceny. Ceny byly dvě. Jednu jsme si nechali odhadem udělat my jako město. Druhou cenu nabídla samotná podnikatelka. Zastupitelstvo města včera přistoupilo na to, že budeme akceptovat o něco vyšší cenu, se kterou přišla paní navrhovatelka. Je to z několika důvodů. Pro město Sokolov je ten pozemek opravdu výhodné směnit. Na tom jejich pozemku můžeme pak investovat do rozšíření spol. SOTES. Můžeme tam vybudovat nějaké prostory pro menší nezávadné podnikání. Nebo koneckonců vidíme již dnes, že silnice, která vede na kruhový objezd a napojuje se na západní obchvat Sokolova, je značně vytížena. Tzn. do budoucna, pokud ty pozemky budou naše, tak můžeme i uvažovat o rozšíření této vozovky, která je spojnicí dálnice D6 právě se západním obchvatem Sokolova," dodal Picka. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!