Sokolov: Opravy Lidického nábřeží brzy začnou (TV Západ)

Sokolov: Opravy Lidického nábřeží brzy začnou (TV Západ)
V letošním roce se konečně rozběhnou opravy Lidického nábřeží v Sokolově. Zakázka, při které bude potřeba řešit i složitou dopravní situaci v okolí, vyjde na zhruba 11,5 milionu korun.

"Lidické nábřeží je projekt, který jsme chtěli zrealizovat už v roce 2020, bohužel tenkrát nás zastavila covidová krize, tzn. že my jsme nevěděli, co bude s komunálními rozpočty, takže z opatrnosti jsme tuto nezrealizovali, ale přesunuli jsme ji. A jsme velice rádi, že ji můžeme realizovat a budeme realizovat již v roce 2022. Dojde tam k celkové výměně povrchů, také opravíme chodník a co je určitě důležité, je fakt, že mezi prvním a druhým paneláčkem vznikne parkoviště pro několik aut. Ta situace kolem Starého náměstí, co se týče parkování, je opravdu velmi kritická, takže jsme rádi, že i toto malé parkovišťátko zase navýší, byť nepatrně možnost parkování. Rádi bychom začali v příštích měsících nebo spíše týdnech, a to tak, abychom v září roku 2022 byli s touto akcí hotovi, a aby byla zdárně ukončena, protože ta dopravní situace, která tam i díky tomu vznikne tak je a bude velice komplikovaná," vysvětlil situaci v lokalitě místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Město si bylo předem vědomo, jak složit bude řešit dopravu v této jednosměrné ulici. 

"Proto jsme se na obyvatele této ulice v roce 2020, kdy jsme původně uvažovali o tom, že bychom rekonstrukci realizovali, obrátili s jakýmsi dotazníkem a tam byly dvě otázky. První otázka zněla, jestli souhlasí s celkovou rekonstrukcí ulice Lidického nábřeží, byť za cenu, že půl roku opravdu ty parkovací a dopravní podmínky budou hodně ztížené, anebo jsme jim také dávali variantu druhou, tzn., že bychom tuto rekonstrukci nedělali, prostředky bychom vrhli do jiné části města a tady bychom jen tzv. zaflekovali ta postižená místa. Drtivá většina všech odpovědí, které jsme dostali, tak byla právě o tom, že i za cenu půlročních omezení, jsou obyvatelé ulice Lidické nábřeží pro celkovou rekonstrukci a my k tomu tak přistupujeme. Co se týče průjezdnosti složek IZS, tak budeme určitě s realizátorem komunikovat, aby i v průběhu stavby tam tyto složky zajet mohly, protože tam jsou i starší obyvatelé, kteří si už nedojdou k sanitce, která by dojela na Staré náměstí, nehledě na to, že tam opravdu může dojít k případům, že sanitka bude potřebovat nebo hasiči do této ulice. Takže to vše budeme řešit. Co je otázka kterou teď pečlivě řešíme, je přeci jen možnost parkování pro obyvatele Lidického nábřeží. A těch podmínek a příležitostí, které se nabízejí, je opravdu minimum. Takže zvažujeme za jakých podmínek by se dalo parkovat, alespoň dočasně podobu realizace stavby, na části Starého náměstí. Budeme také mluvit s vedením Sokolovské bytové, zda by byla ochotná umožnit i parkování v jejich objektu, tzn. v prostorách klášterního kostela, takže to jsou všechno věci, které zvažujeme a chceme tu komplikovanou situaci co nejvíce odlehčit a co nejvíce zjednodušit," dodal Picka. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!