Sokolov: Nepořádek od domů u nádraží musí zmizet

Sokolov: Nepořádek od domů u nádraží musí zmizet
S neskutečným nepořádkem a černými skládkami, které obklopily obytné domy sousedící s bývalým železničním depem, došla vedení města a městské policii trpělivost. A tak padlo rozhodnutí, že nejpozději do konce března musí vlastník domů i jejich obyvatelé všechno uklidit. Nejenom kvůli tomu, že to vypadá více než ostudně, ale jde také o bezpečnost. Sklepy zaplněné po stropy všemožnými krámy jsou požárním rizikem.

Aby se úklidová akce opravdu rozjela, o to se postarala městská policie, která nechala v pátek 5. března k domům v sociálně vyloučené lokalitě přistavit první kontejner na odpad. A asistenti prevence kriminality už několik dní předem upozornili všechny obyvatelé domů, že to budou právě oni, kdo bude muset přiložit ruku k dílu. Jen za dopoledne se podařilo naplnit tři velkoobjemové kontejnery. Podle velitele městské policie Petra Kubise se v tomto případě jednalo o dobrovolnou brigádu a mnozí obyvatelé se do ní zapojili. Současně se jednalo o jeden z prvních úkolů pro nové asistenty prevence kriminality, kteří mohli od 1. března nastoupit i díky dotaci od úřadu práce. Pomohla i společnost SOTES.

Zakládáním černých skládek dochází minimálně k přestupkům, nepořádkem nacpané sklepy odporují i požárním předpisům.

„Trpělivost byla vyčerpána. Sešli jsme se s vlastníkem domů, zástupci hasičů i Sokolovské bytové s tím, že současný stav je třeba vyřešit. To, co se tady dělo, je ostuda a nemělo by se to opakovat. Zatím to chceme řešit tak, že se dohodneme. Vlastník domů slíbil, že každou neděli přistaví kontejnery, aby mohli nájemníci vše, co se tady nakupilo, uklidit. V této lokalitě umístíme kamery, aby byla pod zvýšeným dohledem,“ uvedl velitel strážníků.

Poznamenal, že v trendu, jaký je nyní uplatňován u nádraží, hodlá městská policie pokračovat i jinde ve městě.


Zdroj: město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!