Sokolov: Město pomůže nemocnici vytvořit novou ambulanci

Sokolov: Město pomůže nemocnici vytvořit novou ambulanci
Město Sokolov pomůže místní nemocnici s vytvořením nové urogynekologické ambulance, která v kraji dosud není. Zastupitelé města totiž schválili poskytnutí finančního příspěvku ve výši 1 000 000 Kč na nákup speciálního přístrojového vybavení pro Urogynekologickou ambulanci v Nemocnici Sokolov – člen skupiny Penta Hospitals, která bude součástí funkčního Gynekologicko – porodnického oddělení.

Konkrétně jde o nákup speciálního vyšetřovacího UROGYN křesla, urodynamického přístroje, flowmetru a instrumentária pro cystoskopii.

Sokolovská nemocnice, jež sehrála velmi důležitou úlohu při pomoci lidem při poslední pandemii koronaviru, chce dále rozšiřovat a zlepšovat kvalitu péče a do tohoto záměru patří i vznik nové ambulance. Urogynekologie se zabývá diagnostikou a léčbou poruch držení moče a procesu močení, problematikou zánětů močové trubice a močového měchýře a v neposlední řadě rekonstrukční operační léčbou defektů statiky pánevního dna, která je velmi častá po porodu. Inkontinencí moči trpí celosvětově 25 až 50 procent žen. S přibývajícím věkem se výskyt inkontinence moči zvyšuje. Typů inkontinence moči je několik, ne všechny se léčí operací, ale většině žen se dá pomoci.

"Odborná ambulance tohoto typu v regionu zcela chybí a v posledních letech u svých pacientů pozorujeme, že poptávka je obrovská. Máme vyškolený personál, ale vybavení je velmi drahé, proto je těchto ambulancí velmi málo. Pořizovaný soubor zdravotnické techniky zvýší komfort hospitalizovaných i ambulantních pacientek. V mnoha případech také napomůže i k urychlení rekonvalescence pacientek po porodu. Spokojenost a nadstandardní péče o občany Sokolova je naší prioritou," zdůvodnilo vedení nemocnice žádost o příspěvek.


Zdroj: město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!