Sokolov: Město dá nemocnici milion korun

Sokolov: Město dá nemocnici milion korun
V tomto bodě jednání měli zastupitelé města jasno a neváhali. Vždyť, kdo by si nyní zasloužil dotaci více, než sokolovská nemocnice? A tak bylo rozhodování o poskytnutí příspěvku jeden milion korun jednoduché. Zdravotnické zařízení provozované společnosti Nemos Sokolov peníze od města využije na obměnu přístrojového vybavení a pomůcek pro intenzivní, ambulantní a dlouhodobou následnou péči o pacienta pro různá oddělení nemocnice.

Stejnou částku obdržela sokolovská nemocnice i vloni. Tehdy peníze posloužily například pro dětské oddělení na polohovací lůžka a infuzní stojany, na ARO k nákupu resuscitačního vozíku a podložky pro přesun pacientů a na interně k pořízení převazového vozíku.

V letošním roce pořizovaný soubor zdravotnické techniky zvýší komfort hospitalizovaných i ambulantních pacientů. V mnoha případech pak napomůže i k urychlení rekonvalescence pacientů. Nemocnice pořídí díky podpoře města lůžkové komplety pro seniory (lůžko, matrace, stolek s jídelní deskou) a vybavení do magnetické rezonance (ošetřovatelský vozík, přepravní křeslo pro pacienty apod.).


Zdroj: město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!