Sokolov: Kraj a ISŠTE chtějí modernizovat sportovní halu (TV Západ)

Sokolov: Kraj a ISŠTE chtějí modernizovat sportovní halu (TV Západ)
Sportovní hala ISŠTE v Sokolově má šanci stát se v dohledné budoucnosti moderním víceúčelovým zařízením. Rada Karlovarského kraje po představení dokončené studie schválila podporu zpracování projektové dokumentace.

"My jsme nyní ve fázi, že se bude připravovat projektová dokumentace, kterou částečně zaplatí Kraj a částečně škola ze svých fondů. Škola má hotovou studii budoucí haly a pokud vše dobře dopadne, v což doufáme, tak za pár let budeme mít nově opravenou halu v Sokolově. Ta základní změna bude, že nynější nestandardní plocha se v podstatě trošku šoupne. Bude tam změna dispozic a přibude plochy, což je pozitivní. Kromě standardního hřiště standardních rozměrů pro jakoukoliv reprezentaci pro volejbalové, basketbalové poháry tam bude připravena plocha i pro ty menší sporty. Budou tam pingpongové stoly a zejména prostor pro vzpěrače a úpolové sporty, které mají na Sokolovsku tradici," vysvětlil radní Karlovarského kraje Jindřich Čermák. 

Na financování samotné stavby pak chce kraj využít dotační programy. 

"Je několik variant, ať už je to možnost Národní sportovní agentury, příp. z Integrovaného regionálního operačního programu, který právě nově bude zahrnovat i školní sportoviště. Což v tom současném právě nebylo," přiblížil Čermák. 

Sportovní hala je, podle Kraje, v době, kdy jsou sportovní aktivity povolené, využita bezezbytku a její rozšíření by pomohlo uspojit velký zájem.

"Teď je vysloveně na hranici kapacity. Nejsou tam volné termíny, když by si nějaký klub chtěl zamluvit halu, tak to prostě nejde. Takže se počítá, že nový prostor bude využíván více nejen samotnými školami. Pochopitelně střední škola, policejní škola, vojenská – ty samozřejmě budou halu využívat. Ale myslí se i více na zapojení veřejnosti a menších klubů. Podle prvotních výpočtů to vychází, že by hala měla být samoufinancovatelná, resp., že by nemusela být škola, která bude nadále provozovatelem haly – dávat do toho nějaké peníze navíc. Což by mělo být velmi pozitivní," dodal Čermák. 

Projektová dokumentace by měla vyjít na maximálně 4,5 milionu korun, přičemž 2,5 milionu poskytne Kraj a dva miliony pak zaplatí škola ze svého Investičního fondu. S realizací modernizace se počítá v letech 2023-2024.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!