Sokolov: Kradla v ordinaci

Sokolov: Kradla v ordinaci
Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání místní devětadvacetileté ženy, kterou obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněná měla v neděli 6. prosince letošního roku navštívit v dopoledních hodinách s akutní bolestí zdravotnické zařízení v Sokolově. Po ošetření lékařským personálem měla chvíli zůstat sama v ordinaci a právě toho využít. Z kabelky volně odložené na komodě měla odcizit peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady i platební kartou. Po odchodu se měla obviněná okamžitě vydat do nedalekého obchodního domu. Tam měla provést dva nákupy. Jeden měla uhradit platební kartou, kterou nalezla v odcizené peněžence a druhý odcizenými penězi. Tímto svým jednáním měla jednatřicetileté ženě způsobit škodu téměř čtyři tisíce korun.

Odcizené peněženky si žena okamžitě všimla a vše oznámila na tísňovou linku 158. Policisté se případem začali okamžitě zabývat. Po několika minutách přišlo ženě na mobilní telefon upozornění, že její platební kartou bylo placeno v obchodním domě. Policisté se na místo okamžitě vydali a v prodejně devětadvacetiletou ženu zadrželi.

Nyní jí v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustila za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

nprap. Jakub Kopřiva

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!