Sokolov: Karel Mlejnek povede reprezentační dvacítku

Sokolov: Karel Mlejnek povede reprezentační dvacítku
HC Baník Sokolov gratuluje Karlovi Mlejnkovi ke jmenování do pozice hlavního trenéra české juniorské reprezentace. Tento krok je vnímán i jako pocta pro celý klub. Současný hlavní trenér A-týmu a sportovní manažer klubu má v klubu smlouvu do 30. 4. 2020.

Do tohoto data bude Karel Mlejnek působit jako trenér i jako sportovní manažer a v této funkci již nějakou dobu činí kroky k přípravě nové sezony. Po dohodě s Karlem Mlejnkem budou pozice hlavního trenéra a sportovního manažera obsazeny osobami, které budou mít na témata a hokej podobný názor a přispějí ke všemu i svým osobním pohledem a názorem.

Pro Karla Mlejnka, ale i pro klub HC Baník Sokolov je vzájemná spolupráce při budování rozvoje sokolovského hokeje srdeční záležitostí a jde o dlouhodobý projekt. Klub si velmi cení práce Karla Mlejnka a pozici reprezentačního kouče do dvaceti let bere jako velmi prestižní záležitost. V poměrně krátkém časovém horizontu je třeba pro klub najít jiné řešení tak, aby byla zajištěna kontinuita práce a pokračovalo se v nastoupené cestě. O obsazení všech pozic a vůbec dalším směřování klubu by mělo být jasno do poloviny dubna, kdy je nezbytné vyřešit s městem a hlavními partnery i otázku financování a rozpočtu klubu pro další sezonu, kdy už bohužel nelze moci počítat s podporou jednoho z hlavních partnerů, Sokolovskou uhelnou a. s.

Karel Mlejnek, jehož domovem je Sokolov, v klubu působil jako hráč v sezonách 1995/1996 a 2003/2004, následně hráčskou kariéru uzavřel. Přes mládežnické týmy Karlových Varů se postupně propracoval až na post hlavního trenéra extraligového týmu karlovarské Energie. Od sezony 2016/2017 působil dva ročníky ve funkci asistenta trenéra v týmu Bílí Tygři Liberec. Před sezonou 2018/2019 však přijal nabídku druholigového Sokolova, kde způsobil malou revoluci. Při jeho působení prošel klub mnohými změnami a hned v prvním roce jeho působení dokázal po 22 letech postoupit s A-tým do druhé nejvyšší soutěže, Chance ligy. Zároveň se Karel Mlejnek stal asistentem u reprezentačního týmu dospělých, kde v květnu absolvuje své druhé mistrovství světa. Po skončení mistrovství světa dospělých se Karel Mlejnek přesune k juniorské reprezentaci. V nové funkci přeje sokolovský klub Karlu Mlejnkovi mnoho úspěchů, a ještě jednou mu děkuje. Váží si Karla Mlejnka nejen jako trenéra a manažera, ale také jako člověka.


Zdroj: město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!