Sokolov: Dům Chelčického jde do rekonstrukce, ulice je hotová (TV Západ)

Sokolov: Dům Chelčického jde do rekonstrukce, ulice je hotová (TV Západ)
Roky prázdný dům se dvěma vchody v ulici Chelčického v Sokolově projde zásadní opravou za více než 20 milionů korun a poté bude sloužit pro nájemní bydlení. Stavení z 50. let, ve kterém se topilo plynovými "vafkami", má být zrekonstruováno během příštího roku.

"Město Sokolov vybralo v posledních dnech realizátora přestavby domu v Chelčického ulici. Díky této realizaci vznikne 16 bytových jednotek. Budou to bytové jednotky od 1+1 do 3+1. Výhodou těch spodních bytových jednotek, a tak jsme ještě měnili projekt, budou zahrádky k dispozici, každá bytová jednotka nbude mít svou zahrádku. My jsme na tuto akci měli částku vyčleněnou zhruba 23 milionů korun a velice příjemným překvapením pro nás bylo, protože všichni vnímáme to, co se děje kolem nás s cenami stavebních materiálů a prací, tak velice příjemným zjištěním pro nás bylo, že vítězná společnost se kterou budeme podepisovat smlouvu, dala částku zhruba o milion nižší. Rádi bychom začali realizovat hned po podpisu smlouvy, v příštím několika dnech a předpokládáme, že akce bude trvat po celý rok 2022," popsal situaci místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Jednotlivé byty projdou kompletní rekonstrukcí, budova bude napojena na centrální vytápění. Celá akce hladce naváže na končící rekonstrukci ulice ve které dům stojí. 

"Ono vše zlé je k něčemu dobré, jak se říká. A my jestli jsme se malinko zpozdili právě s rekonstrukcí tohoto domu, tak v tomto případě to bylo velkou výhodou, protože nedaleko pokračuje ulice Chelčického, která prošla celkovou rekonstrukcí, tzn. od křižovatky kde stojí právě tento dům až po dům s malometrážními byty pro seniory. Tím, že by byly dvě stavby na takto malém kousku, tak by tam byly dopravní komplikace, což jsme teď tím vyloučili, že jedna stavba končí a my budeme v příštích dnech přebírat vozovku v ulici Chelčického a hned začneme navazovat rekonstrukcí bytového domu," vyzdvihl načasování Picka. 

Generální opravu poškozeného povrchu vozovky doplnila výměna vodovodního řadu v ulici, pokládka optického kabelu, zřízení odvodnění a dešťové kanalizace v lokalitě. Byla také vybudována parkovací místa. Celková cena zakázky činila 9 milionů korun. V rámci stavby provedla společnost GasNet s.r.o. jako svoji investici i výměnu plynovodního potrubí. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!