Sokolov: Do Těšovic vzniká chodník (TV Západ)

Sokolov: Do Těšovic vzniká chodník (TV Západ)
Město Sokolov realizovalo v loňském roce stavbu městské cyklostezky, která částečně pomohla v cestě do obce Těšovice. Nyní naváže účastí v projektu zmíněné obce a pomůže vybudovat chodník.

"My pokračujeme dál v dopravních opatřeních, které zde jsou. A právě v místech, kde skončíme, tak v těchto dnech začíná akce, kterou společně realizuje město Sokolov a obec Těšovice. Za částku 2,8 milionu korun zde bude vybudován úplně nový chodník, který spojí město Sokolov a právě obec Těšovice. V rámci této stavby dojde také k vybudování veřejného osvětlení a k úpravě stávajícího odvodnění. Pokud jsem mluvil o částce 2,8 milionu, je potřeba přiznat, že i díky tomu, že chodník jde hlavně po území obce Těšovice, tak drtivou většinou nákladů se na této akci podílí právě obec Těšovice. Pan starosta rozhodně zaslouží velké poděkování. Ta zbývající částka na město Sokolov je konkrétně 300 tisíc korun. Tzn., že 2,5 milionu korun do toho dává obec Těšovice. Stojíme na víceúčelové stezce, kterou město Sokolov dokončilo v loňském roce. Krásně a pohodlně jsme pro Sokolováky propojili sídliště Michal se spodní částí města. A právě na tuto víceúčelovou komunikaci bude napojen také chodník, který bude vybudován. Tzn., že nejen do Těšovic, ale i z Těšovic se na Michal, do Kauflandu apod., půjde opravdu bezpečně, pohodlně a komfortně," popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Do obce dosud chodník chybí a lidé musí využívat frekventovanou silnici. V rámci stavby bude vybudováno nové veřejné osvětlení podél chodníku a upraveno stávající odvodnění. Vyvěrající voda, která se hromadí částečně v tělese komunikace, bude podchycena drenáží a vyvedena do stávajícího silničního příkopu.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!