Sokolov: Den horníků okořenil David Koller a velký ohňostroj (TV Západ)

Sokolov: Den horníků okořenil David Koller a velký ohňostroj (TV Západ)
Letošní Den horníků v Sokolově, který se tradičně koná druhou sobotu v září, se musel opět obejít bez průvodu. Organizátoři nechtěli, podobně jako loni, riskovat kvůli covidové nákaze. Snažili se tak maximálně využít ostatní možnosti pro uspokojení návštěvníků. Chybět ale nemohlo zahájení akce s přípitkem piva, speciálně uvařeného pro tuto příležitost.

"Vidíme se spolu po roční pauze, která byla zaviněna pandemií koronaviru a která si s námi opravdu nehezky pohrála. Já bych na tomto místě a v tento den ráda připomněla, že dnes prvně vedle nás nestojí největší patriot pan František Štěpánek, kterého si permon povolal do té nejvyšší šachty. Já bych tímto ráda připomněla jeho památku, protože jsme bohužel neměli tu možnost tak učinit," vzpomněla starostka Sokolova Renata Oulehlová na loni zesnulého Františka Štěpánka. 

Sokolovské hornické slavnosti také navštívila delegace z partnerského města Schwandorf. Zástupci města tak měli možnost osobně poděkovat za březnovou výpomoc německé strany s dodáním téměř tří tisícovek respirátorů pro sokolovské seniory. A čas se našel také na prohlídku zábavných atrakcí na Bohemii nebo prezentaci Armády ČR. 

Armádní technika, zbraně, vozidla i pyrotechnický robot upoutaly pozornost nejednoho návštěvníka, a především dětí. Kromě toho se na pódiu v areálu vystřídala řada rockových kapel. 

Na Starém náměstí probíhal odpolední program, ke kterému vyhrávaly folk a countryové kapely. Pro návštěvníky byla k dispozici řada stánků s pochutinami, ale i ukázkami řemesel a dílničkami pro děti. 

Hlavní pódium na Novém náměstí patřilo nejprve chebské naději Radiomaják, kterou vystřídal Jakub Děkan & Band, následovaný Veronou. Od 19 hodin se představila plnému náměstí oblíbená skupina Tatabojs. Vrcholem dne se pak stal koncert Davida Kollera a jeho skupiny. 

Na večer pořadatelé objednali unikátní ohňostrojovou show. A jeho přednosti svérázně představil místostarosta města Ladislav Sedláček. 

"Tady jsme na tom odpališti ohňostroje. Vše, co zde vidíte, tak to je to, jak jsem říkal, že když se ohňostroj povede, tak to půjde všechno do vzduchu. To je to pim, pim, pim, pim, pim. Tak to si myslím, že je - jakou má samopal kadenci ratatata, tak tady to bude úplně přesně. Myslím si, že se nám to bude moc líbit. A hlavně poprvé pouštíme někoho do zákulisí našeho ohňostroje. Takže si toho važte. Jak bude dlouhý? Dlouhý bude 5 minut a 26 vteřin. Bude to moc hezké," vysvětlil místostarosta ohňostroj. 

A jak ohňostroj dopadl se můžete přesvědčit v krátké ukázce. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!