Sokolov: DDM hostil okresní kolo dopravní soutěže mladých cyklistů

Sokolov: DDM hostil okresní kolo dopravní soutěže mladých cyklistů
Dům dětí a mládeže v Sokolově ve čtvrtek 3. května ožil dětským hlaholem už v dopoledních hodinách. Konalo se zde okresní kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů. Na předních pozicích skončily základní školy ze Sokolova, Chodova a Kraslic.

DDM jako hlavní organizátor v čele s ředitelkou Ivou Ondrejkovou připravil pro soutěžící čtyři stanoviště, na nichž prokazovali znalosti z pravidel silničního provozu, zručnost v řízení bicyklu a orientaci v poskytování první pomoci. Okresního kola se zúčastnilo celkem 14 základních škol v mladší a 12 škol ve starší kategorii. Do krajského kola, které proběhne 24. května, nakonec postoupili mladší žáci ze ZŠ Rokycanova, Sokolov a ZŠ Dukelská, Kraslice a starší žáci ze ZŠ Smetanova, Chodov a ZŠ Rokycanova, Sokolov.

Akci podpořili svou návštěvnou i starosta Jan Picka a Barbora Bardonová, vedoucí finančního oddělení a školství. Garantem soutěže se stal Lukáš Hutta z BESIP pro Karlovarský kraj, jako hlavní rozhodčí vystupoval pprap. Josef Bílek z Policie ČR. Soutěž pro mladé účastníky provozu vyhlašuje Ministerstvo dopravy (BESIP) a MŠMT, jimž s realizací pomáhal Městský úřad Sokolov a Kraslice, BESIP pro Karlovarský kraj, Policie ČR - územní odbor Sokolov, Městská policie Sokolov, krajský úřad Karlovarského kraje a konečně i hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje - územní odbor Sokolov.

Jak hlásá BESIP, děti jsou jedni z nejzranitelnějších účastníků silničního provozu. A touto akcí se je snaží seznamovat s tím, jaká nebezpečí je mohou potkat na ulici a silnici. Seznamují je se správným způsobem pohybu po komunikaci, správným přecházením vozovky, s dopravním značením i výbavou jízdního kola.

Akce ve formě soutěže je v tomto ohledu dobře promyšlenou motivací pro osvojení daných kompetencí.


Zdroj: město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!