Sokolov: Chystají se tři studie na parkování v ulici Vrchlického (TV Západ)

Sokolov: Chystají se tři studie na parkování v ulici Vrchlického (TV Západ)
Dlouhodobé problémy s parkování v ulici Vrchlického se snad konečně podaří alespoň částečně vyřešit. Město chystá vypracování tří variantních studií pro rozšíření parkovacích ploch tak, aby vyhovoval co největšímu počtu zdejších obyvatel.

"Pro letošní rok s vypracováním studie. Z té studie Rada města a Zastupitelstvo města vybere variantu, která se bude líbit nejvíc, tzn., že bude reagovat jak na potřebu těch, kteří mají auta, tak samozřejmě také nemůžeme opomenout potřebu lidí, kteří chtějí mít zelené trávníky a chtějí mít nějaké herní prvky. Takže Rada města bude vybírat tu vítěznou variantu a ta se pak začne projektově rozpracovávat, takže já bych to spíše viděl tak, že projekt jako takový se bude dělat v roce 2023, no a uvidíme jestli nově sestavené Zastupitelstvo případný projekt a jeho realizaci bude mít mezi svými prioritami," popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Cena a počet míst vyplyne ze studie a pozdější projektové dokumentace. Lokalita v historickém centru města se vyznačuje obecně nedostatkem parkovacích míst. Řidiči i rezidenti tak často parkují na místech zhoršujících rozhledy a dopravní prostupnost ulic.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!