Sokolov: Akce Blíž sobě nabídla zajímavý program (TV Západ)

Sokolov: Akce Blíž sobě nabídla zajímavý program (TV Západ)
Park u sokolovského zámečku ožil i o uplynulém víkendu akcí pro veřejnost. Její název Sokolov blíž sobě vystihuje záměr pořadatelského týmu z Městského domu kultury.

"Chceme, aby lidé ve městě, začali více užívat náš zámecký park. Toto je i jedna z věcí, proč vznikla akce Sokolov blíž sobě, za kterou je potřeba velmi, ale opravdu velmi, poděkovat týmu MDK Sokolov, protože s tím měl spoutu práce. Je to první ročník. Ale podle úspěchu, co to mělo mezi lidmi, tak si troufnu říci, že není ani poslední. Je zde spousta workshopů a pak např. i psí škola. Nastavené je to tak, aby se zde každý našel a našel si tady to, co hledá. Je to takové sousedské setkávání. Chceme ukázat, že v Sokolově žije spousta šikovných lidí. Oni tedy nemusí být úplně jen ze Sokolova, ale většinou jsou ze Sokolova, tak, abychom ukázali, že tady jsme taková komunita, která by měla stát při sobě a táhnout za jeden provaz," vysvětlil místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

Představily se tři kapely, lidé si mohli vyzkoušet slackline – tedy žonglování a balancování, Djing, k vyzkoušení byla široká paleta worskhopů – malování, při kterém si děti odnesly vlastnoručně vyrobenou placku, malování na velkorozměrové papíry, bubnování pro všechny, ale i tancování či vyrábění hraček pro papoušky. Představil se i domácí pivovar, vinařství a další gastro podniky. Pro zájemce probíhalo autorské čtení nebo jóga smíchu. Svůj stánek měla i Městská policie Sokolov. Den předtím také proběhla akce Pecha Kucha a v sobotu večer pak Oldies disco na koupališti Michal. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!