Smetanovské dny bude nadále realizovat Plzeňská filharmonie

Smetanovské dny bude nadále realizovat Plzeňská filharmonie
Festival Smetanovské dny bude v období let 2016 až 2018 i nadále realizovat Plzeňská filharmonie, o. p. s. Schválili to zastupitelé města.

Společnosti bude poskytnuta neinvestiční dotace v celkové výši 4,5 milionu korun, přičemž dotace pro jednotlivé roky činí vždy 1,5 milionu korun.

„Plzeňská filharmonie má jako kulturní subjekt významné postavení v rámci České republiky a svou koncertní činností posiluje prestiž české kultury v zahraničí. Proto v žádosti využívá své velké předpoklady pro výborné obeznámení jak s žánrem klasické hudby, tak s prostředím. Také v projektu nabízí možnou spolupráci s mezinárodními symfonickými i komorními tělesy a soubory,“ uvedl první náměstek primátora Martin Baxa, jenž má oblast kultury na starost.

Dramaturgie projektu, kterou slibuje zajistit Plzeňská filharmonie, je orientována na ojedinělou multižánrovost a interdisciplinaritu festivalu Smetanovské dny (výstavy, sympozium aj.). Projekt i dále propojuje festival s Nadací 700 let města Plzně, kdy držitelé ceny Plzeňský Orfeus a Plzeňský Orfeus junior vystoupí v rámci koncertu s Plzeňskou filharmonií. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!