Skoro dvacet sedm tisíc pro chráněné dílny a kafe od ředitele

Skoro dvacet sedm tisíc pro chráněné dílny a kafe od ředitele
Téměř dvacet sedm tisíc korun vydělaly dvě chráněné dílny během tří hodin v Jaderné elektrárně Temelín. Borovanský Nazaret – středisko Husitské diakonie a temelínské Sady sv. Prokopa představily v hlavní administrativní budově zaměstnancům elektrárny své výrobky. Tradiční Adventní temelínské trhy tak znamenaly výdělek pro chráněné dílny a zajímavý dárek pro zaměstnance.

Téměř dvacet sedm tisíc korun vydělaly dvě chráněné dílny během tří hodin v Jaderné elektrárně Temelín. Borovanský Nazaretstředisko Husitské diakonie a temelínské Sady sv. Prokopa představily v hlavní administrativní budově zaměstnancům elektrárny své výrobky. Tradiční Adventní temelínské trhy tak znamenaly výdělek pro chráněné dílny a zajímavý dárek pro zaměstnance.

Vánoční trhy v Temelíně se pro mě staly tradicí. Líbí se mi, že na nich můžeme koupí výrobků podpořit lidi s hendikepem a pomoci tak tam, kde to má smysl. Navíc jsou to originální krásné výrobky,“
uvedla jedna ze zaměstnankyň ČEZ, Lenka Hejnová
.

Za prodej svých výrobků utržily chráněné dílny v Temelíně za tři hodiny celkem téměř 27 tisíc korun
.

Peníze využijeme na nákup pomůcek pro naše klienty sociálně terapeutických dílen a centra denních služeb. Moc děkujeme všem zaměstnancům elektrárny za jejich štědrost,“
poděkovala Jana Kverková, ředitelka střediska Nazaret
.

Tradiční Adventní trhy zpestřilo kafe s ředitelem elektrárny Janem Krumlem. Ten se tak ocitl v hodně netradiční roli, kdy počítač a sako vyměnil za barový pult. Během hodiny zvládl s podporou dvou profesionálů nabídnout kávu více než dvěma stovkám zaměstnanců. Vánoční atmosféru si nenechalo ujít přes sedm stovek zaměstnanců ČEZ a dodavatelů.

Od začátku roku elektrárna Temelín vyrobila 15,3 terawatthodin elektřiny. Společně s Dukovany jde o zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Zdroj textu a fotografie: Marek Sviták, mluvčí ČEZ, Jaderná elektrárna Temelín

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!