Senior jel Plzní rychle a ještě nadýchal alkohol

Senior jel Plzní rychle a ještě nadýchal alkohol
Plzeňští policisté během dopravně bezpečnostní akce zastavili řidiče, který se v danou chvíli dopustil hned dvou prohřešků.

 V rámci krajské dopravně bezpečnostní akce, která proběhla také na území Městského ředitelství policie Plzeň policisté zastavili a zkontrolovali osobní motorové vozidlo tovární značky Nissan řízené 62letým řidičem, a to na zastávce MHD v ulici Karlovarská za křižovatkou s ulicí Na Chmelnicích. Důvodem zastavení nebyla jen samotná preventivní kontrola vozu a řidiče, ale policisté danému vozidlu naměřili rychloměrem rychlost v obci 75 km/hod. Na místě silniční kontroly šofér předložil všechny doklady potřebné k řízení a provozu motorového vozidla. Policisté jali podezření, že by mohl být řidič pod vlivem návykové látky - alkoholu, a proto u muže následně provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní, a to s výsledkem 1,58 promile.

Dále byl hříšník vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, s čímž dobrovolně souhlasil. Na místě kontroly policisté muži zadrželi jeho řidičský průkaz a poučili ho tom, že po dobu jeho zadržení nesmí řídit všechna motorová vozidla a touto událostí se dále zabývají.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!