Šatní skříň na míru, nebo hotovou z obchodu?

Šatní skříň na míru, nebo hotovou z obchodu?
Zvažujete pořízení nové šatní skříně do ložnice, dětského pokoje, nebo jiné místnosti a přemýšlíte nad tím, jakou vybrat a jestli si ji nechat vyrobit přímo na míru, případně koupit nějakou s danými rozměry v obchodě? V tomto článku Vám zkusím jakožto bytová architektka poradit.

Je šatní skříň na míru kvalitnější? Výhody a nevýhody pořízení skříně na míru.

Mnoho lidí má tendence si myslet, že nábytek na míru od místního truhláře je kvalitnější, protože je dražší. Může to být pravda, ale taky nemusí. Vyšší cena je totiž především daná velkým množstvím ruční práce okolo, jako je zaměřování, řezání, nákup doplňků apod. Je třeba také počítat s větším množstvím prořezů, které je ale nutno také zaplatit a s tím, že menší truhlář se nikdy nedostane u výrobců na takovou cenu materiálu jako velký řetězec typu třeba IKEA. Vyšší cena skříní i dalšího nábytku je tudíž daná především komplikovanějším a dražším procesem výroby. Výhodou je pak především fakt, že Vám místní truhlář dokáže vyrobit skříň s takovými rozměry, které potřebujete, což je žádoucí zejména u vestavných skříní. Záleží pak především na Vašem estetickém cítění a peněžence, jakou cestou se rozhodnete jít. Zkuste si projít větší nabídku skříní na nějakém internetovém katalogu jako je např. it-nabytek.cz, případně si oběhněte obchody s nábytkem ve Vašem městě.

Kam skříň umístit a jak ji koncipovat?

Pokud bydlíte v rodinném domě, pak umístění šatní skříně příliš řešit nemusíte. Jinak je tomu v případě bytových domů, kde dokáže šatní skříň (a především pak její obsah) částečně zmírnit zvuky od hlučných sousedů. Zejména v takovém případě se pak určitě vyplatí připlatit za vestavěnou skříň na míru, umístit ji ke společné stěně s hlučnými sousedy a pokud možno ji kompletně naplnit oblečením a nejrůznějším textilem. Taková stěna ze skříně dokáže snížit hluk od sousedů o několik decibelů.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!