Respirátory dostali lidé v nouzi

Respirátory dostali lidé v nouzi
Více než 6 000 kusů respirátorů FFP2 rozdělil centrální plzeňský obvod potřebným.

Místostarosta obvodu Stanislav Šec společně se starostou obvodu Davidem Procházkou předali 150 kusů respirátorů Domovu sv. Zdislavy na Borech.

„Celkem jsme dostali 6 750 respirátorů kategorie FFP2 od Potravinové banky. Tyto respirátory jsme se rozhodli rozdělit lidem v nouzi na území obvodu. Uvědomujeme si, že je to jen malá pomoc, ale v této době je každá pomoc důležitá,“ říká starosta Městského obvodu Plzeň 3 David Procházka. Část respirátorů bude rozvezena do sociálních zařízení a více než 4 000 respirátorů bude rozdáno seniorům v nouzi.

„Respirátory jsme se rozhodli rozvézt do Domova sv. Františka, Domova sv. Zdislavy, dále domovům s pečovatelskou službou a sociálním zařízením na území obvodu a nezapomeneme ani na seniory v nouzi,“ vysvětluje místostarosta Stanislav Šec.

Domov sv. Zdislavy, kde předali respirátory starosta a místostarosta obvodu osobně, je místem, které pomáhá matkám s dětmi v nouzi a také dětem a mladým lidem do 26 let. V současné době je v domově 52 klientů. „Situace pro nás v této době není jednoduchá, ale daří se nám ji zvládat. Děkujeme za pomoc jak Městskému obvodu Plzeň 3, tak i lidem, kteří si nás vzpomenou a pomohou, nebo potěší malým dárkem,“ říká vedoucí domova Markéta Königová. Vedoucí domova si pro zástupce obvodu připravila jako poděkování malé dárky v podobě papírových jarních ozdob, které vyráběly děti v rámci distanční výuky.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!