Rekonstrukce na zimním stadionu Uherský Ostroh

Rekonstrukce na zimním stadionu Uherský Ostroh
Na zimním stadionu v Uherském Ostrohu probíhá revitalizace chladicího systému ledové plochy. Nový systém bude šetrnější k životnímu prostředí a ekonomičtější. Rámcový rozpočet práce je 24,5 milionu korun.

Na zimním stadionu v Uherském Ostrohu začínají práce na revitalizaci chladicího systému ledové plochy. Pracovníci zde plánují instalovat nový, modernější systém, který se nasadí přímo na stávající ledovou plochu. Součástí rekonstrukce je položení zhruba 24 kilometrů nového potrubí.

Na stadionu se vrátí chlazení čpavkem, což je šetrné ke životnímu prostředí. Navíc je tento systém výrazně ekonomičtější, jelikož jeho provoz stojí polovinu oproti alternativnímu chlazení. Rámcový rozpočet rekonstrukčních prací je stanoven na 24,5 milionu korun.

Město v současní době vyjednává o získání dotace na pokrytí části nákladů spojených s touto rekonstrukcí. Trvá na tom, že příspěvek by mohl přijít od Národní sportovní agentury, u které se o podporu usiluje.

Plánované dokončení těchto rozsáhlých prací je stanoveno na červenec tohoto roku. V srpnu by poté měl na zimním stadionu v Uherském Ostrohu začít běžet zkušební provoz, aby se ověřila funkčnost a efektivita nově instalovaného chlazení ledové plochy.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!