Region: Zloděj z vlaku dopaden

Region: Zloděj z vlaku dopaden
Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary – město pátrali po mladíkovi, který se měl dopustit krádeže ve vlaku odstaveném na koleji v Karlových Varech. Po důkladných šetřeních byl mladík po pár dnech vypátrán.

O tom, že policie pátrá po zloději z vlaku, jsme informovali zde.

Teprve devatenáctiletý mladík měl v sobotu 28. srpna letošního roku vniknout krátce před 14. hodinou do odstaveného vlaku. Poté měl v kabině strojvedoucího odcizit volně odloženou přenosnou osobní pokladnu a ledvinku s finanční hotovostí. Tím měl způsobit škodu několik desítek tisíc korun.
 
Mladík, který byl již několikrát pravomocně odsouzen, při podání vysvětlení policistům uvedl, že finanční prostředky nalezené v odcizené ledvince použil pro svou potřebu a zároveň jim sdělil, kde ukryl odcizenou přenosnou pokladnu. Tu měl ukrýt v křovinatém porostu v parku u Chebského mostu v Karlových Varech. Policisté se na místo okamžitě vydali a odcizenou pokladnu v místě pod navršeným kamením skutečně nalezli, navíc i s baterií a ve funkčním stavu. Digitální osobní pokladna s tiskárnou jízdenek byla po provedených úkonech předána společnosti provozující osobní železniční dopravu, které byla odcizena.
 
Devatenáctiletému mladíkovi policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se krádeže dopustil opakovaně.


nprap. Jakub Kopřiva

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!